Zivkovic maakt rentree bij Jong Ajax tegen NEC

Reacties

Zoals verwacht maakt Richairo Zivkovic vrijdagavond bij Jong Ajax zijn rentree. De achttienjarige spits kreeg vorige week een boete opgelegd omdat hij opnieuw te laat was gekomen tijdens een training. Eerder in het seizoen werd de vorige zomer van FC Groningen overgenomen aanvaller ook al om die reden disciplinair gestraft.

Zivkovic maakt rentree bij Jong Ajax tegen NEC

Vanwege zijn te laat komen ontbrak Zivkovic ondanks de afwezigheid van Arek Milik in het vorige duel van de hoofdmacht, die 1-1 speelde bij PEC Zwolle. Twee dagen ervoor was hij ook niet van de partij toen de beloftenploeg met 0-2 verloor van Helmond Sport.

Vrijdagavond gaat Jong Ajax op bezoek bij kampioen NEC, dat op de nodige records afstevent. Trainers Andries Ulderink en Jaap Stam hebben Zivkovic opgenomen in hun selectie voor dat duel.

Zivkovic was dit seizoen in de Jupiler League in 24 duels al achttien keer trefzeker voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. In de Eredivisie kwam hij tot één goal in zeven optredens.

Dit seizoen was al eerder veel te doen over de discipline van de aanvaller. De jeugdinternational miste ook de interlands met Oranje Onder-19 tegen België (november) en Servië (maart), nadat hij door bondscoach Aron Winter disciplinair werd bestraft.

Vanwege de bekerfinale komt de hoofdmacht pas op 10 mei weer in actie, tegen SC Cambuur. Zivkovic ligt bij Ajax nog vast tot medio 2019 en de jonge spits gaf al aan volgend seizoen voor zijn kans te willen gaan en niet verhuurd te willen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.