De Boer ziet bij vlagen het Ajax dat hij wil zien

Hoewel Ajax in het eerste deel van de tweede helft lange tijd geen enkel schot op doel loste, was trainer Frank de Boer tevreden over wat zijn ploeg liet zien in bepaalde fases van het bekerduel. Tegenstander De Graafschap bleef namelijk gegroepeerd voor het eigen doel hangen.

'De Graafschap stond niet te springen om het spel te maken, maar dat zijn we wel gewend', begon De Boer na afloop tegenover FOX Sports. 'Over de eerste twintig minuten was ik niet tevreden, maar in de twintig minuten daarna heb ik gewoon een goed Ajax gezien. Anwar El Ghazi heeft weet ik niet hoeveel ballen in de voeten gehad om een actie te maken en een voorzet te geven. Hetzelfde geldt voor Viktor Fischer en andere jongens die buitenom konden gaan', aldus de Ajax-coach, die in de slotfase Johnny Heitinga zijn rentree liet maken.

De sterke fase van Ajax leverde pas in de 41ste minuut het eerste doelpunt op van Viktor Fischer, maar De Boer vond dat die ruststand geen recht deed aan het spel van Ajax. 'Ik denk dat we in de eerste helft wel iets van vijftien voorzetten hebben gegeven, we hadden schoten van afstand die rakelings naast gingen. Alleen moet-ie een keer goed vallen. In de tweede helft begonnen we hetzelfde als in de eerste helft, maar daarna gingen we weer wat opportunistischer spelen en dan valt zo'n bal uiteindelijk een keer goed. Dus ik ben eerlijk gezegd wel tevreden.'

Het leverde uiteindelijk een zakelijke 2-0 zege op. 'Ik wil elke wedstrijd met 8-0 winnen, maar daartoe zijn we op dit moment nog niet in staat, omdat wij heel jonge jongens hebben die wisselvallig zijn in hun prestaties. De laatste twintig minuten hebben we alleen maar tegen die muur aan gebeukt. Er was continu dreiging, dat is het Ajax dat ik wil zien.' Dat het niet sprankelend genoeg was, bestreed De Boer. 'Tegen een ploeg die met elf man op eigen helft staat, moet je de bal soms ook achteruit spelen. Maar vandaag was dat niet het geval, we hebben de bal negentig procent vooruit gespeeld.'