De Boer woedend: 'We deden totaal niet mee'

Frank de Boer was zeer teleurgesteld na de nieuwe nederlaag met Internazionale op bezoek bij Sampdoria (1-0). 'Het is gewoon een kwestie van mentaliteit', vond de trainer.

Inter kwam in de openingsfase van het duel met Sampdoria niet goed voor de dag. De thuisploeg kreeg meerdere mogelijkheden om de score te openen en deed dat uiteindelijk vlak voor rust via Fabio Quagliarella. 'We deden totaal niet mee in de eerste helft', baalde De Boer achteraf bij Mediaset Premium.

'In de tweede helft lieten we zien wat we kunnen, maar ik begrijp niet dat we nooit meer dan 45 minuten zo kunnen spelen. Daar heb ik het in de analyse vooraf nog over gehad. Ik weet niet waarom zoveel spelers zonder karakter speelden. Ik was erg kwaad in de rust', vertelt de 46-jarige Nederlander.

Ook linksbuiten Éder was niet te genieten tijdens het duel in Stadio Luigi Ferraris. De Italiaan werd in de 76ste minuut van het duel met zijn oude club door De Boer naar de kant gehaald en weigerde zijn trainer vervolgens de hand te schudden. De Boer relativeerde het incident achteraf: 'Hij is een speler die altijd honderd procent geeft, maar hij heeft de afgelopen tijd veel gespeeld en ik had verse benen nodig. Hij speelde niet zo slecht, maar ik wilde iets veranderen.'

De wissel bracht niet het gewenste effect: Inter verloor voor de vijfde keer in de competitie en zakt naar de elfde plaats op de Serie A-ranglijst. De Boer heeft er echter nog vertrouwen in dat het goed komt met zijn team: 'Ik geloof nog steeds dat we deze zeer lastige situatie kunnen omkeren. We hebben veel kwaliteit, maar dat is niet genoeg. We moeten altijd honderd procent geven om die kwaliteit ook daadwerkelijk te gebruiken.'

Daar moet dan wel het een en ander voor veranderen, weet De Boer. 'We kunnen ons spel in de eerste helft vandaag niet accepteren. We moeten de hele wedstrijd met een hoge intensiteit spelen, niet pas na 45 minuten, of alleen tegen Juventus', doelt hij op de overwinning op de club uit Turijn (2-1) op 18 september, die één van de schamele hoogtepunten van zijn verblijf in Milaan opleverde.