Broodnodige overwinning De Boer door late treffer Icardi

Reacties

Internazionale heeft na drie nederlagen op rij in de Serie A eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Frank de Boer was thuis te sterk voor Torino: 2-1. Mauro Icardi kroonde zich tot matchwinner.

Broodnodige overwinning De Boer door late treffer Icardi

Deze maand ging Inter onderuit tegen AS Roma (2-1), Cagliari (1-2) en Atalanta Bergamo (2-1), waardoor de club uit Milaan was afgegleden naar de veertiende plaats. De druk op De Boer nam toe, al sprak de clubleiding wel het vertrouwen uit in de oud-trainer van Ajax. Een overwinning kon hij echter heel goed gebruiken. Torino, dat na negen wedstrijden de vijfde plaats bezette, won echter de laatste twee onderlinge confrontaties in Stadio Giuseppe Meazza.

De thuisclub kwam goed uit de startblokken en kreeg ook mogelijkheden. Nadat João Mário als eerste gevaarlijk was, ging een volley van Antonio Candreva naast. Daarna was het Éder die over kopte en Mauro Icardi kon net niet bij een voorzet van Candreva. Tien minuten voor rust kreeg Inter hulp van Joe Hart. Een steekpass van Candreva leek een eenvoudige prooi voor de doelman, maar die tastte mis en via Icardi rolde de bal over de doellijn.

Eindelijk leek het De Boer eens mee te zitten, maar in de 63ste minuut ging het helemaal mis. Cristian Ansaldi en Jeison Murillo botsten tegen elkaar aan, waarna Andrea Belotti een vrije doortocht had naar het Inter-doel. De kersverse international van Italië passeerde doelman Samir Handanovic met een kiezelhard schot.

Na die tegenvaller ging Inter meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong en kreeg daar ook mogelijkheden voor. Met name Marcelo Brozovic, die eerder dit seizoen nog in aanvaring kwam met De Boer, kreeg een enorme kans op 2-1. Van een meter afstand slaagde de Kroatische middenvelder er echter in om de bal niet in het doel te krijgen.

Inter leek voor de vijfde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning te blijven. Voorafgaand aan de reeks van drie nederlagen in de Serie A werd thuis namelijk ook al gelijkgespeeld tegen Bologna (1-1). Kort voor tijd verschafte Icardi zijn trainer echter weer wat lucht. De aanvaller, die ook in opspraak raakte, schoot fraai raak.

Door de overwinning heeft Inter nu veertien punten uit tien duels, waarmee het stijgt naar de tiende plaats in de Serie A. Torino zakt naar de zevende positie.

De ultieme Italië Special

De Italië Special verschijnt woensdag 1 november.
Bestel nu alvast in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.