Internazionale-directie spreekt vertrouwen uit in De Boer

Reacties

Frank de Boer hoeft vooralsnog niet te vrezen voor het verliezen van zijn baan bij Internazionale. De directie van de Italiaanse topclub heeft deze week intern zijn vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse trainer, bevestigen bronnen aan Voetbal International.

Internazionale-directie spreekt vertrouwen uit in De Boer

De Boer werd begin augustus aangesteld door Inter als opvolger van Roberto Mancini. Op dat moment was de selectie voor het huidige seizoen al grotendeels compleet, samengesteld door Mancini. De Boer hanteert echter een compleet andere speelstijl dan zijn voorganger. Omdat bepaalde spelers weten dat zij niet in de plannen van de oefenmeester voorkomen, zorgen zij voor onrust binnen de selectie. Eén van die spelers is Felipe Melo, die eerder ook al voor onrust zorgde bij zijn vorige club Galatasaray.

Het was dan ook de bedoeling dat in augustus nog vier à vijf spelers verkocht zouden worden om op die manier de selectie meer op de wensen van De Boer af te stemmen én ruimte te creëren voor het halen van spelers die werden aangedragen door de ex-trainer van Ajax. Hier slaagde de clubleiding uiteindelijk niet in, waardoor De Boer met de selectie van Mancini, die ook nog eens kampte met een enorme conditionele achterstand, aan het seizoen moest beginnen. In januari wil Inter alsnog ruimte scheppen in de selectie.

Het bestuur van Inter beseft dat De Boer in een moeilijke situatie is ingestapt en blijft hem dan ook steunen, ondanks de teleurstellende resultaten in de Serie A (elf uit negen) en de Europa League (drie uit drie). Een ultimatum – Italiaanse media melden dat het uitblijven van een zege op Torino woensdag tot ontslag zal leiden – is niet aan de orde. 'Dat is althans niet naar hem gecommuniceerd', reageert zaakwaarnemer Guido Albers desgevraagd.

Niet voor het eerst in zijn carrière zorgt Felipe Melo voor problemen bij zijn club. Hij is de rotte appel in de huidige Inter-selectie.
Niet voor het eerst in zijn carrière zorgt Felipe Melo voor problemen bij zijn club. Hij is de rotte appel in de huidige Inter-selectie.

Toch weet ook De Boer dat zijn werkwijze vruchten zal moeten gaan afwerpen. Goed nieuws voor de oud-international is in ieder geval dat de supporters achter hem staan. De grootste supportersvereniging houdt momenteel een petitie om De Boer te behouden. Zij vinden het ongehoord dat de Inter-directie in de media niet openlijk zijn steun uitspreekt voor de coach en leggen de schuld voor de magere resultaten bij de spelersgroep.

De Boer heeft inmiddels samen met het bestuur gesproken over de toekomst. Daarin kwam ter sprake dat enkele spelers moeite hebben met de overgang van 4-4-2 naar 4-3-3, de selectie veel te breed is (28 spelers), het gebrek aan teamgeest en enkele spelers die de sfeer verpesten omdat zij niet in de plannen voorkomen. Omdat Inter onder Financial Fair Play-curatele staat kan er niet met miljoenen gestrooid worden. Daar heeft De Boer geen problemen mee, want hij wil de toptalenten uit de jeugd laten doorstromen. Momenteel is voor hen geen plaats door de enorme selectie.

De 46-jarige De Boer zit hoe dan ook in een lastig parket. De leiding heeft vertrouwen in de werkwijze van de man uit Hoorn en beseft dat hij is opgescheept met een selectie die niet de zijne is, maar een club als Inter hoort tegelijkertijd niet thuis op de veertiende plaats in de Serie A. Voorlopig krijgt De Boer het vertrouwen en de komende periode zal uitwijzen wat dat waard is. (Roy van den Berghe)

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium meer over de lastige situatie van Frank de Boer bij Internazionale.
De ultieme Italië Special

De Italië Special verschijnt woensdag 1 november.
Bestel nu alvast in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.