De Boer spreekt van valse start: 'Twee punten verloren'

Hoewel Ajax een achterstand tegen Celtic omboog naar een gelijkspel, sprak hoofdcoach Frank de Boer van een valse start in de groepsfase van de Europa League.

'Als de wedstrijd vijf minuten langer duurt, win je misschien nog', doelde De Boer op het nummerieke voordeel voor de Amsterdammers na het wegsturen van Emilio Izaguirre (twee keer geel). 'Maar uiteindelijk heb je twee punten verloren, laat dat duidelijk zijn', klonk zijn harde conclusie in gesprek met FOX Sports.

Opnieuw lagen er - zoals vaker dit seizoen - persoonlijke fouten aan de twee tegendoelpunten ten grondslag. 'Natuurlijk moet dat eruit', erkende De Boer. 'Maar ik vind wel dat we keihard gevochten hebben. We hebben Celtic continu onder druk gehouden, ze kwamen met tien man niet meer op adem. Het was wachten op de gelijkmaker en gelukkig viel die. Daardoor sta je er nog hartstikke goed op in deze groep.'

Invaller Lasse Schöne viert zijn gelijkmaker tegen Celtic. 'Ik denk dat dit wel de juiste manier is om de trainer te laten zien dat hij fout zit.'

De 2-2 viel in de 84ste minuut uit een vrije trap van invaller Lasse Schöne. Zijn trap vanaf de linkerkant werd door niemand aangeraakt, waardoor hij in één keer in het doel zeilde. Een flinke meevaller voor de Deen, die het dit seizoen voornamelijk moet doen met invalbeurten. 'Ik denk dat dit wel de juiste wijze is om te laten zien dat je er het liefst in wilt staan', blikte hij tevreden terug op zijn invalbeurt van vijftien minuten. 'Je kunt dat wel van de daken schreeuwen, maar dat heeft geen zin. Je hoopt dat de toekomst wat anders brengt, maar dat weet je niet. Dit is wel de manier om te laten zien dat de trainer fout zit. Mijn tijd komt wel.'