Younes en Sinkgraven starten, De Boer passeert Milik

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor het Europa League-duel met Celtic zijn basiself op meerdere plaatsen gewijzigd. Amin Younes debuteert voor de Amsterdammers, terwijl Daley Sinkgraven de geschorste Riechedly Bazoer vervangt. Arek Milik wordt gepasseerd.

Younes en Sinkgraven starten, De Boer passeert Milik

Voor Younes is het zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal van Ajax. De Duitse jeugdinternational acteerde al wel in enkele wedstrijden van Jong Ajax, nadat hij terugkeerde van een spierblessure. Tegen Celtic krijgt hij voor het eerst de kans zich te tonen in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

De keuze voor Younes als linksbuiten betekent dat Viktor Fischer een linie terugzakt. De Deen wordt achter de spitsen geposteerd, op de plaats waar doorgaans Davy Klaassen zijn wedstrijden speelt. De Oranje-international wordt tegen Celtic gebruikt als spits. Daardoor wordt Arek Milik geslachtofferd.

Daley Sinkgraven vervangt de geschorste Riechedly Bazoer, die in het play-offduel met FK Jablonec tegen een rode kaart aanliep. Daarnaast keert Mitchell Dijks terug in de basisformatie van Ajax. De linksback is volledig teruggekeerd van een liesblessure.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Fischer, Sinkgraven; El Ghazi, Klaassen, Younes.
Opstelling Celtic: Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Izaguirre; Brown, Bitton; Forrest, Johansen, Commons; Griffiths.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.