De Boer neemt Dijks, Serero en Hoesen op in basiself

Ajax-trainer Frank de Boer heeft flink gesleuteld aan zijn basiself voor het bekerduel met AZ van woensdagavond. In de Amsterdam Arena verschijnen Mitchell Dijks, Thulani Serero en Danny Hoesen aan de aftrap van het halve finaleduel. De Boer wijzigde zijn elftal in vergelijking met het competitieduel met ADO Den Haag (1-1) op liefst zeven plekken.

De Boer neemt Dijks, Serero en Hoesen op in basiself

Jasper Cillessen is zoals al het gehele bekertoernooi de doelman. Voor zich vindt hij met Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld en Niklas Moisander drie van de vier gebruikelijke verdedigers. Daley Blind wordt vervangen door Mitchell Dijks.

Op het middenveld krijgen ook aanvoerder Siem de Jong en Christian Eriksen rust. Lasse Schöne vormt samen met zijn Deense landgenoot Christian Poulsen en de Zuid-Afrikaan Serero het middenrif.

In de voorhoede krijgen Jody Lukoki (rechts) en Derk Boerrigter (links) de voorkeur boven Viktor Fischer en Isaac Cuenca. De Spanjaard zit vanwege lichte knieklachten niet in de selectie voor het duel met de Alkmaarders. Kolbeinn Sigthórsson neemt plaats op de bank en moet toezien hoe Hoesen in de spits start.

AZ-trainer Gertjan Verbeek had weinig verrassingen in petto. Willie Overtoom start opnieuw in een rol vanaf de linkerflank. Nick Viergever was zondag tegen NAC (0-1) nog geschorst, maar keert in het bekertoernooi weer terug.

ScherpMaar liefst vijf spelers van de Amsterdammers staan op scherp. Zij zijn geschorst voor de eindstrijd bij de volgende gele kaart: Alderweireld, Boerrigter, De Jong, Moisander en Poulsen moeten op hun tellen passen. Van hen start dus alleen De Jong niet vanaf het eerste fluitsignaal.

De Boer had een logische verklaring voor zijn flink gewijzigde basiself. 'Dit zijn de jongens die graag meer minuten maken. Ze waren wat aan het morren. Nu mogen ze het laten zien tegen een goede ploeg. Ik wil de agressie en het enthousiasme ervan af zien spatten. Bovendien waren er wat andere jongens met wat kleine pijntjes.'

De volledige opstelling van AjaxCillessen; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Dijks; Schöne, Poulsen, Serero; Lukoki, Hoesen, Boerrigter

De volledige opstelling van AZEsteban; Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter; Maher, Henriksen, Elm; Beerens, Altidore, Overtoom.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen