'Ajax haalt finale KNVB-bekertoernooi ten koste van AZ'

Volgens de lezers van VI.nl bereikt Ajax woensdagavond de finale van de KNVB-beker ten koste van AZ. Een jaar geleden waren de rollen nog omgedraaid, toen de Alkmaarders in de Amsterdam Arena met 3-2 wonnen.

'Ajax haalt finale KNVB-bekertoernooi ten koste van AZ'

Liefst 64 procent van de ruim elfduizend deelnemers aan onze poll denkt dat de landskampioen ditmaal wel doorstoot naar de eindstrijd van het vaderlandse bekertoernooi. In 2011 stond Ajax voor het laatst in de finale, toen FC Twente in De Kuip na verlenging met 3-2 won.

Slechts 36 procent van de deelnemers heeft vertrouwen in een overwinning van AZ. De mannen van trainer Gertjan Verbeek streden vorig jaar nog mee om de landstitel, maar moeten het dit seizoen doen met een plek in het rechterrijtje. Het bekertoernooi kan daarom uitkomst bieden in de jacht op Europees voetbal.

De ontmoeting van woensdagavond komt ruim een jaar na het beladen bekerduel, dat moest worden overgespeeld omdat er een toeschouwer op het veld kwam gerend. AZ-doelman Esteban schopte de supporter in een schrikreactie neer, waarop scheidsrechter Bas Nijhuis de Costa Ricaan van het veld stuurde.

Daarop haalde Verbeek zijn spelers van het veld. Naderhand werd bepaald dat het duel moest worden overgespeeld. AZ won die reprise zoals gezegd met 3-2. Begin dit seizoen bleven de Alkmaarders eveneens overeind in Amsterdam. Tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie werd het 2-2.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen