De Boer looft specifieke kwaliteiten veelbesproken Kishna

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is blij met de ontwikkeling die Ricardo Kishna doormaakt. De negentienjarige aanvaller kwam afgelopen week opnieuw in het nieuws omdat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Voetbal International uithaalde naar De Boer.

De Boer looft specifieke kwaliteiten veelbesproken Kishna

De Boer vertelt vrijdag op de clubwebsite het spel van Kishna exemplarisch te vinden voor de toegenomen vorm bij de Amsterdammers. 'Ik wil dominantie zien, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat gaat bij vlagen al beter dan aan het begin van het seizoen. We komen steeds meer op het punt waar we naartoe willen. Bij Ricardo Kishna zie ik mooie acties gekoppeld worden aan rendement. Hij heeft specifieke kwaliteiten waar mensen graag naar kijken, en als zijn acties lukken is het natuurlijk al helemaal mooi', aldus de Ajax-coach over Kishna, die woensdag tegen APOEL Nicosia (4-0) in de Champions League nog een van de uitblinkers was.

Raiola hekelde deze week de interne communicatie die De Boer er bij Ajax op nahoudt. De Boer bekritiseerde de aanwezigheid van Raiola bij een gesprek met Kishna en directeur Marc Overmars, hetgeen volgens de zaakwaarnemer logisch was aangezien het juist een gesprek tussen hemzelf en Overmars was, waarbij de directeur had gevraagd om de aanwezigheid van de aanvaller.

'Je ziet wel vaker dat iemand de echte doelstellingen en verhoudingen uit het oog verliest als hij ergens te lang zit', liet de belangenbehartiger optekenen. 'Frank de Boer is de laatste tijd beter in het praten met de pers dan in het communiceren met zijn spelers. Die spelers vertegenwoordigen echter het Ajax-belang, terwijl het communiceren met de pers in dit geval te maken heeft met zijn eigen belang. Alle grote trainers die ik heb meegemaakt vechten voor hun groep, die zoeken niet de pers op om een jonge speler de les te lezen. Zo ga je niet om met jongens die Ajax, ondanks grote aanbiedingen van andere clubs, trouw zijn gebleven.'

Net als eerder dit seizoen herhaalde Raiola dat hij er niet voor terug zou deinzen om Kishna bij een andere club onder te brengen. 'Als De Boer niet tevreden is over Kishna, dan moet hij dat maar aangeven. Dan kom ik met een oplossing en gaan we verder', aldus Raiola, die wel benadrukte dat Kishna juist bíj Ajax nog veel beter kan worden.

Kishna, die tot medio 2016 vastligt met een optie voor een extra jaar, kreeg dit seizoen bovendien al vaker te maken met kritiek; van zowel De Boer als Johan Cruijff. Laatstgenoemde vertelde er niets van te begrijpen dat de jongeling zijn shirt uittrok na zijn goal tegen SC Heerenveen. De Boer meende eerder dat Kishna in Camp Nou had nagelaten zijn eigen spel te spelen. Hij vond Kishna destijds symbool staan voor het tegenvallende spel van de Amsterdammers in het Champions League-duel, maar is inmiddels dus een stuk positiever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.