De Boer: 'Kishna moet nog veel leren'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer springt voorzichtig om met de negentienjarige Ricardo Kishna. De aanvaller zat voor het vorige competitieduel met Go Ahead Eagles (3-1 zege) niet bij de selectie, maakte woensdag in de bekerwedstrijd bij SV Urk zijn rentree en behoort ook voor zaterdag bij de selectie. Dan komt FC Dordrecht op bezoek in de Arena.

De Boer: 'Kishna moet nog veel leren'

Tijdens de persconferentie legde De Boer uit dat Kishna in zijn ogen nog geen drie wedstrijden in ruim een week tijd aan kan. 'Hij heeft nog steeds wel een beetje te kampen met de naweeën van twee jaar vol blessures', doelde De Boer op de twee zware knieblessures waar Kishna in het verleden mee te maken had. 'Je kunt dat niet verwachten van een speler die zijn eerste échte, volledige voorbereiding meemaakt.'

Het ontbreken van Kishna tegen Go Ahead volgde kort op het Champions League-duel dat bij Barcelona met 3-1 verloren ging. Daarin maakte Kishna volgens De Boer een slechte beurt omdat hij zich te veel liet imponeren. De coach van de Amsterdammers meent dat Kishna nog veel moet leren.

'Dat geldt zeker voor het leren prof te zijn en het fit worden. Het doen van oefeningen daarvoor is niet het leukste, maar als hij hogerop wil is dat wel nodig. Maar Ricardo is nog jong, net als veel anderen in mijn selectie. Daar moet je soms achteraan zitten als coach', besloot De Boer, die opmerkelijk genoeg aangaf dat rechtsbuiten voor Kishna in principe de beste positie is. Dat terwijl de aanvaller vooral als linkeraanvaller aantreedt. 'Op rechts is hij dreigend met zijn goede steekbal, zijn kapactie en kan hij naar binnen komen', vulde De Boer aan.

Kishna kwam dit seizoen tot drie basisplaatsen bij Ajax. Vier keer was hij invaller. Scoren deed de aanvaller in de competitie nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.