De Boer jaagt tegen Cambuur op honderdste zege

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kan zondagmiddag een imposante mijlpaal bereiken. Indien Ajax thuis wint van SC Cambuur betekent dat de honderdste overwinning van De Boer als hoofdtrainer van de Amsterdammers.

De Boer jaagt tegen Cambuur op honderdste zege

Sinds het aantreden van De Boer speelde Ajax een keer eerder tegen Cambuur. Dat was op 15 december, toen de Amsterdammers in Leeuwarden in de tweede minuut van de extra tijd puntenverlies voorkwamen door een doelpunt van Davy Klaassen. Het werd daardoor 2-1 voor Ajax.

De Boer begon zijn trainersloopbaan bij Ajax op 8 december 2010 met een 2-0 overwinning bij AC Milan in de Champions League. In totaal zat De Boer al 159 keer op de bank als trainer van Ajax. Van die duels sloot hij er 99 winnend af en eindigden er dertig gelijk en dertig in een nederlaag.

De indrukwekkende zege op Milan bleek de voorbode van een zeer succesvolle samenwerking tussen De Boer en Ajax. De oud-international werd al drie keer op rij kampioen met zijn ploeg en ligt op koers voor een vierde nationale titel. Met nog acht duels te spelen staat Ajax acht punten voor op nummer twee FC Twente.

Smetje
De prestaties van Ajax in Europees verband zijn een smetje op het blazoen van De Boer. Ajax overwinterde onder de ex-verdediger geen enkele keer in de Champions League en kwam in de Europa League nooit verder dan de achtste finale. De afgelopen drie seizoenen strandden de Amsterdammers telkens al in de zestiende finale, door toedoen van respectievelijk Manchester United, Steaua Boekarest en Red Bull Salzburg.

In de Champions League leed Ajax onder De Boer zijn grootste nederlaag; dat was dit seizoen, toen Ajax in Camp Nou met 4-0 ten onder ging tegen Barcelona. De grootste zege behaalde Ajax onder De Boer in de Eredivisie. Tegen zowel Heracles Almelo (2012) als Go Ahead Eagles (2013) wonnen de Amsterdammers met 6-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.