Ajax verlaat Europees podium met staart tussen de benen

Reacties

Ondanks de overwinning tegen Barcelona beleefde Ajax een van zijn slechtste Europese seizoenen ooit. Donderdag werd de ploeg van trainer Frank de Boer door Red Bull Salzburg uitgeschakeld in de Europa League.

Ajax verlaat Europees podium met staart tussen de benen

Na de 0-3 in Amsterdam ging Ajax ook in Oostenrijk onderuit: 3-1. Daarmee werd een negatief record geëvenaard uit het seizoen 1981/82, toen Tottenham Hotspur over twee duels met 6-1 te sterk was. Ajax werd toen in de eerste ronde van het Europa Cup II-toernooi uitgeschakeld.

Van alle seizoenen waarin Ajax minimaal acht wedstrijden speelde, werd er nog nooit zo weinig gescoord als deze jaargang. De ploeg van De Boer kwam tot slechts zes doelpunten.

Onder leiding van De Boer presteert Ajax sowieso niet best. Op 8 december 2010 debuteerde hij nog met een 2-0 zege bij AC Milan, maar daarna volgden liefst veertien nederlagen in 28 duels. Tien keer wonnen de Amsterdammers onder zijn leiding en vijf keer speelden ze gelijk.

Dit was het vierde opeenvolgende seizoen waarin De Boer met Ajax na de winterstop actief was in de Europa League en slechts één keer werd de achtste finale bereikt. Dat was in 2011, maar toen versperde Spartak Moskou de weg naar de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.