De Boer rekent zich niet rijk: 'Het kan nog fout gaan'

Ajax koerst af op de vierde landstitel op rij na een 2-1 overwinning op Feyenoord. Toch rekent trainer Frank de Boer van de Amsterdammers zich nog niet rijk.

Omdat FC Twente zondagmiddag punten liet liggen bij FC Utrecht staat Ajax met nog acht wedstrijden te spelen acht punten voor op de Tukkers en Vitesse. Feyenoord en PSV hebben respectievelijk twaalf en dertien punten minder dan Ajax. 'Maar het kan nog steeds fout gaan', stelt De Boer.

Als Ajax de resterende wedstrijden dezelfde strijd en inzet toont als tegen Feyenoord, maakt De Boer zich niet veel zorgen. 'Maar dan moet het ook elke keer zo zijn als vandaag', vervolgt de trainer. 'Het was geen mooie wedstrijd. Het was vooral veel strijd en daar gingen we goed mee om. We speelden compacter dan in de wedstrijden tegen Red Bull Salzburg. Daar heb ik vooraf extra op gehamerd.'

Applaus
'We hebben Feyenoord de eerste tien minuten laten uitrazen en zijn daarna ons eigen spel gaan spelen', vervolgt De Boer, die zijn elftal in de dertigste minuut op achterstand zag komen door een bijzonder fraaie treffer van Graziano Pellè. 'Die kopbal was perfect. Daar moet je gewoon voor applaudisseren, hoewel het moment waarop de treffer viel lullig was. We stonden toen vanwege een blessurebehandeling (Niklas Moisander, red.) met een man minder. Maar die goal was fantastisch.'

Kishna
Door doelpunten van Kolbeinn Sigthórsson (45ste minuut) en Joël Veltman (72ste minuut) greep Ajax de leiding. In de slotfase zat De Boer met samengeknepen billen op de bank. 'Er hoefde maar een bal verkeerd te vallen. We moesten overleven om de punten mee naar Amsterdam te nemen, en dat hebben we gedaan.'

De Boer nam tot slot de tijd om basisdebutant Ricardo Kishna, die de assist gaf voor de goal van Sigthórsson, te complimenteren voor zijn optreden. 'Hij is met vlag en wimpel geslaagd.'