De Boer haalt gram: 'Van der Hoorn staat er als het moet'

Reacties

Frank de Boer heeft gesteld dat Mike van der Hoorn met zijn belangrijke goal tegen FC Twente heeft bewezen een goede aankoop te zijn. De Ajax-trainer prees de goede mentaliteit van zijn mandekker.

De Boer haalt gram: 'Van der Hoorn staat er als het moet'

Tien minuten voor tijd kopte Van der Hoorn uit een voorzet van Amin Younes de 2-0 tegen de touwen, waarna Ajax uitliep naar een klinkende 4-0 overwinning. 'Na die goal knakte er iets bij Twente. Toen gingen we ook beter voetballen', erkende De Boer tegenover FOX Sports.

De coach sprak vervolgens zijn waardering uit voor Van der Hoorn, die voor het eerst sinds zijn komst in medio 2013 een langere reeks wedstrijden basiskracht is bij Ajax. 'Van der Hoorn heeft best wat over zich heengekregen, net als ik vanwege zijn transfer. Maar ik heb hem altijd een goede prof gevonden en dat bewijst hij nu. Hij staat er wanneer we hem nodig hebben.'

Ook andere keuzes van De Boer betaalden zich uit tegen FC Twente. 'Kenny Tete stond voor het eerst na lange tijd in de basis. Hij heeft het goed ingevuld als linksback. Thulani Serero speelde zelfs heel erg goed. Vooral in de tweede helft maakte hij uitstekende keuzes. Vaclav Cerny heeft ook gebracht wat we willen zien. Hij bracht snelheid en dreiging. Dat was mooi om te zien.'

Door de ruime overwinning op Twente heeft Ajax nog altijd een voorsprong van zes doelpunten op nummer twee PSV. De Boer dacht daarom niet dat het doelsaldo nog van belang ging worden. 'Als we het laatste duel winnen bij De Graafschap, dan moet het gebeurd zijn', stelde De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.