De Boer: 'Ben van plan Viergever voorlopig te laten staan'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft een dag na de 1-0 zege in de Europa League op Legia Warschau alweer vooruit gekeken naar het competitieduel van zondag. Dan is Willem II in Tilburg de tegenstander en zal Nick Viergever opnieuw in de basis staan.

De Boer: 'Ben van plan Viergever voorlopig te laten staan'

De Boer liet donderdag al weten blij te zijn met de recente vorm van de verdediger. De coach doelde daarmee op de energie en gezonde agressiviteit die de van AZ overgekomen linkspoot in de ploeg brengt.  'Ik ben wel van plan hem te laten staan en een serie wedstrijden te geven', ging De Boer bij de persconferentie nog een stukje verder. Donderdag was Niklas Moisander daardoor geen basisspeler, maar De Boer stelde dat Viergever ook ten koste van Nicolai Boilesen (zoals tegen Twente) kan spelen.

Dat daardoor uitgerekend aanvoerder Moisander mogelijk vaker aan de kant komt te staan, heeft De Boer met de Fin besproken. 'Hij kan dan hoog en laag springen, maar Niklas zal het er mee moeten doen. Hij zal er niet blij mee zijn, maar ik maak de keuzes. Ik kijk wat het beste voor de ploeg is. Dus uiteindelijk bepaalt een speler zelf of hij speelt of niet', aldus De Boer over de verdediger die aan het einde van het seizoen Amsterdam achter zich zal laten.

De Boer hoopt dat Ajax heeft geleerd van de vele kansen die donderdag tegen de Poolse ploeg heeft weggegeven. 'Want iemand als Samuel Armenteros zal daar gebruik van willen maken en ons geluk zal niet voort blijven duren. We onderschatten Willem II in ieder geval zeker niet. Het is een goed voetballend team en het hoort te staan waar het nu staat', verwees hij naar de nummer tien van de Eredivisie.

Bazoer
Tijdens de persconferentie stipte De Boer behalve uitblinker Jasper Cillessen ook het goede optreden van Riechedly Bazoer. De Boer is niet verrast door de kwaliteiten die de jongeling toont, maar wel door de mate van degelijkheid. 'Hij heeft het al een paar keer achter elkaar laten zien. Hij is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn eerste Europese wedstrijd. Riechedly moet beseffen dat hij dit niveau aankan, dat hij zelfs nog beter kan, maar dat er ook een mindere periode komt. Dan zal ik hem moeten beschermen. Hij zal dan niet teleurgesteld moeten raken als hij een keer niet speelt. Ik denk dat hij daar de grootste stap in gemaakt heeft: in het besef dat hoort bij het prof zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.