De Boer: 'Laatste tijd niet helemaal tevreden over Schöne'

Reacties

Frank de Boer zette routiniers Niklas Moisander en Lasse Schöne tegen Legia Warschau (1-0) op de bank. Hij liet weten met name over de Deen niet helemaal tevreden te zijn.

De Boer: 'Laatste tijd niet helemaal tevreden over Schöne'

Ajax begon verrassend genoeg met Nick Viergever voor Moisander centraal achterin en Arek Milik in plaats van Schöne in de punt van de aanval. De Boer toonde zich na afloop duidelijk over die twee keuzes. 'We speelden natuurlijk tegen een Poolse tegenstander, dus misschien dat hem dat net dat extra zetje kon geven', verklaarde hij de keuze voor de Pool Milik.

Dat pakte goed uit, de spits maakte nog voor rust de enige treffer. Toch speelden ook de prestaties van Schöne in de laatste weken een rol voor De Boer. 'Ik was daarnaast ook niet helemaal tevreden over hoe Lasse de spitspositie de laatste tijd invulde. De buitenspelers hadden redelijk gespeeld, dus koos ik voor Arek in de spits', legde hij uit waarom Schöne niet op een van de flanken speelde.

Bij het passeren van Moisander had de trainer vooral gekeken naar de kwaliteiten van vervanger Viergever. 'Ik vind dat hij in heel goeden doen is. Hij brengt een bepaalde energie met zich mee die ik de laatste tijd miste in het elftal. Die energie heeft hij vandaag ook laten zien.' Zondag tegen FC Twente (4-2 winst) speelde de ex-AZ'er nog als linksback, maar dat was donderdag geen optie. 'Je kijkt ook naar de tegenstander. Ik wist dat er bij hun backs iets viel te halen', aldus De Boer. 'Vandaar dat ik Boilesen opstelde', legde hij uit over de Deen, die meer diepgang heeft dan Viergever.

Matig
Over de uitslag toonde De Boer zich uiteindelijk tevreden, over het spel een heel stuk minder. 'Ik zou niet weten waarom ik niet blij zou moeten zijn met een overwinning, dit biedt een goede uitgangspositie voor de return. Maar om te zien dat de tweede helft minder was, hoef je geen kenner te zijn. De eerste zes minuten na rust waren al meteen vrij matig, dan geef je een tegenstander moed.' Uiteindelijk was het vooral aan de uitstekend keepende Jasper Cillessen te danken dat het 1-0 bleef.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.