De Boer en Berg hebben vertrouwen in de return

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt ondanks de slechte tweede helft tegen Legia Warschau met vertrouwen naar de return van volgende week in een leeg stadion. Dan moet Ajax wel het spel van de eerste helft laten zien. Legia-coach Henning Berg vond dat zijn ploeg te weinig kreeg met de 1-0 nederlaag.

'Ik ben uiteraard tevreden over deze 1-0-overwinning. De nul houden is belangrijk', reageert De Boer op de Ajax-website. 'Ik ben positief gestemd, maar het blijft uiteraard afwachten. Legia heeft laten zien dat het een goed voetballend en ervaren team is. Wij moeten komende week zorgen dat we een goal maken. Dan moet Legia er drie maken. Maar het wordt in Warschau een hels karwei.'

Ajax mocht van geluk spreken dat het na rust geen goal tegen kreeg. Doelman Jasper Cillessen verrichtte enkele schitterende reddingen. 'Maar als wij ons spel uit deze eerste helft kunnen spelen, krijgt Legia het moeilijk', ziet De Boer ook een positieve kant. 'We hebben alles in eigen hand en moeten ervoor zorgen dat we doorgaan. Ik geef ons zestig procent kans en Legia veertig procent.'

Dat de Polen door een straf van de UEFA twee thuisduels zonder publiek moeten spelen, vindt De Boer jammer. Toch ziet de oud-international ook een voordeel: 'In een leeg stadion kan ik goed coachen.'

Berg
Ook Legia-coach Henning Berg kijkt ondanks de afwezigheid van de fanatieke fans uit naar het duel van donderdag in Warschau. 'We verheugen ons op de return in eigen huis.'

Trainer Henning Berg zag dat Legia Warschau na rust had moeten scoren.

Daar had de Noorse coach zo zijn redenen voor. 'Ajax was in de eerste helft veel aan de bal, maar na rust zochten wij dapper de aanval. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hadden meer goals moeten maken dan onze tegenstander', vertelt Berg op de website van Legia. 'We kregen een paar serieuze kansen, maar zo is voetbal. De club die de meeste kansen heeft wint niet altijd.'

Tegenvaller
Berg kreeg in aanloop naar het duel in De Arena een tegenvaller te verwerken, want clubtopscorer Miroslav Radovic ontbrak omdat hij volgens Berg te veel bezig was met een mogelijke transfer naar China. De 31-jarige Serviër scoorde dit seizoen al dertien keer voor Legia. 'Dit is een delicate kwestie, want Radovic heeft veel betekend voor deze club. Hij is een sleutelfiguur, een echte leider en speelt hier al negen jaar. Maar Miroslav was nu echt niet klaar om te spelen. Ik weet niet of hij blijft, maar ik hoop het wel.'