De balans van wéér een historisch avondje Messi in Camp Nou

Reacties

Barcelona liet Celtic dinsdagavond alle hoeken van het veld in Camp Nou zien tijdens de eerste speelronde van het nieuwe Champions League-seizoen (7-0 zege). VI maakt de balans op van een avond waarbij Lionel Messi opnieuw geschiedenis schreef.

De balans van wéér een historisch avondje Messi in Camp Nou

Mijlpaal
Messi voerde zijn productie in de groepsfase van de Champions League met drie treffers op naar vijftig goals in 53 wedstrijden. Hij is daarmee de eerste speler die deze grens bereikt. Cristiano Ronaldo volgt met 49 doelpunten na 66 groepsduels.

Hattrick-record
Met drie doelpunten liet Messi zijn zesde hattrick voor Barcelona in de Champions League aantekenen. Dat is er eentje meer dan zijn rivaal Cristiano Ronaldo, waardoor de Argentijn nu alleen recordhouder is.

Ook als we alle spelers uit het Europa Cup I-toernooi - de voorganger van de Champions League - meerekenen, zijn de zes hattricks van Messi een record. Grootheden als Ferenc Puskás en Alfredo Di Stefano kwamen elk tot vijf hattricks in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Meeste hattricks in de historie van de Champions League
Speler Club(s) Aantal
Lionel Messi Barcelona 6
Cristiano Ronaldo Real Madrid 5
Filippo Inzaghi Juventus, AC Milan 3
Mario Gomez Bayern München 3
Luis Adriano Shakhtar Donetsk 3

Veertig hattricks
Door zijn drie treffers tegen Celtic staat Messi nu op veertig hattricks in zijn loopbaan: 36 als speler van Barcelona en vier als Argentijns international. Cristiano Ronaldo staat namens club en land op 41 hattricks.

De hattricks van Messi laten zich als volgt verdelen: 26 in La Liga, zes in de Champions League, drie in de strijd om de Copa del Rey, één om de Spaanse Super Cup, één op het toernooi om de Copa América en drie in oefeninterlands.

De 40 hattricks van Messi voor club en land
Tegenstander # Tegenstander # Tegenstander #
Valencia 4 Sevilla 2 Tenerife 1
Atlético Madrid 3 Ajax 1 UD Almería 1
Osasuna 3 APOEL Nicosia 1 Viktoria Plzen 1
Deportivo 2 Arsenal 1 Celtic 1
Espanyol 2 Bayer Leverkusen 1 Zwitserland 1
Granada 2 Levante 1 Brazilië 1
Málaga 2 Real Betis 1 Guatemala 1
Rayo Vallecano 2 Real Mallorca 1 Panama 1
Real Madrid 2 Real Zaragoza 1 Totaal 40

Fraai CL-rapport
Messi speelde tegen Celtic zijn 107de wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League en staat nu op 86 doelpunten en 24 assists. De Argentijnse aanvaller was dus in totaal direct betrokken bij 110 treffers van de Catalanen. En dan worden zijn secundaire assists - de beslissende passes op de assistgever - nog niet eens bijgehouden.

Magische grens lonkt
Behalve Messi deden ook Luis Suárez en Neymar van zich spreken tegen Celtic. Suárez voegde twee goals en één assist toe aan zijn imposante productie voor Barcelona en Neymar was goed voor één treffer en vier (!) assists. Sinds Suárez op 25 oktober 2014 debuteerde tegen Real Madrid, maakte hij samen met Messi en Neymar al 247 doelpunten voor de Catalanen. Gemiddeld komt dat neer op elf MSN-doelpunten per maand. Aanstaande zaterdag kan het aanvalstrio in het uitduel met Leganés (aftrap 13.00 uur) de magische grens van 250 doelpunten bereiken.

Cijfers Messi, Suárez en Neymar sinds debuut Suárez
Speler Duels Goals Assists
Lionel Messi 101 96 45
Luis Suárez 101 90 44
Neymar 92 61 31
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.