Davinson Sánchez gaat alsnog de Champions League in

Reacties

Davinson Sánchez gaat aan de slag bij Galatasaray. De verdediger stond in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, maar tot een terugkeer naar Nederland kwam het niet. Sánchez laat Tottenham Hotspur nu alsnog na zes seizoenen achter zich.

Davinson Sánchez gaat alsnog de Champions League in
© Pro Shots

Tottenham maakt bekend dat er een akkoord is bereikt met Galatasaray over de transfervoorwaarden. Het gaat om een transfersom van 9,5 miljoen euro, exclusief bonussen. Sánchez werd in de zomer van 2017 door Tottenham nog voor ruim veertig miljoen euro overgenomen van Ajax. Hij speelde in totaal meer dan tweehonderd wedstrijden voor de Londenaren.

Sánchez tekent een contract tot medio 2027 in Istanbul, waar hij weer ploeggenoot wordt van Hakim Ziyech. De twee speelden met elkaar samen in het seizoen waarin Ajax de Europa League-finale haalde.

PSV-trainer Peter Bosz hoopte lange tijd op een hereniging met Sánchez, maar de transfer kwam niet rond. In plaats daarvan huurde de Eindhovense club Armel Bella-Kotchap van Southampton.

Tanguy Ndombele
Net als Sánchez gaat ook Tanguy Ndombele van Tottenham Hotspur naar Galatasaray. De Turken huren de middenvelder voor één jaar, met een optie tot koop ter waarde van vijftien miljoen euro. Ndombele werd eerder al verhuurd aan Olympique Lyon en Napoli. Met de Italianen werd hij vorig seizoen landskampioen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.