Daum: 'Götze kan uitgroeien tot de nieuwe Lionel Messi'

Mario Götze gaat uitgroeien tot één van de beste spelers ter wereld. Althans, dat is de mening van Christoph Daum. Volgens de voormalige trainer van onder meer VfB Stuttgart en Fenerbahçe moet de aanvallende middenvelder van Bayern München geduld hebben om later definitief te excelleren.

Daum: 'Götze kan uitgroeien tot de nieuwe Lionel Messi'

'Hij moet zich dit seizoen aanpassen, zodat hij volgend seizoen kan doorbreken', zegt Daum in gesprek met Sport1. 'Dit is een overgangsjaar. Hij heeft zich ongelooflijk goed ontwikkeld de afgelopen jaren, maar is even stil komen te staan vanwege zijn blessure.'

Götze maakte deze zomer de veelbesproken overstap van Borussia Dortmund naar Bayern, dat maar liefst 37 miljoen euro over had voor de Duitser. Beide ploegen ontmoetten elkaar kort daarvoor nog in de Champions League-finale waar Götze wegens zijn blessure vanaf de kant moest toekijken hoe zijn nieuwe werkgever er dankzij een treffer van Arjen Robben met de winst van doorging. Veel plezier heeft Der Rekordmeister tot op heden nog niet gehad van de zomerse aankoop. Götze speelde vanwege zijn slepende enkelblessure slechts drie competitieduels.

Uitzonderlijk
Desalniettemin is Daum van mening dat Bayern een uistekende aankoop heeft gedaan met het binnenhalen van Götze. 'Mario heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij kan zelfs uitgroeien tot de nieuwe Lionel Messi', aldus Daum. 'Bayern zou niet zo veel geld hebben uitgegeven als ze hadden getwijfeld of Götze uit gaat groeien tot de absolute wereldtop.'

Mario Götze maakte onlangs zijn rentree tegen Bayer Leverkusen (1-1). De 24-voudig international van Duitsland kwam vijf minuten voor tijd in de ploeg voor Toni Kroos. Zaterdag ontvangt Bayern München FSV Mainz 05. Götze is in ieder geval fit genoeg om te starten. Afgelopen dinsdag speelde de middenvelder de volledige tweede helft in de WK-kwalificatie tegen Zweden (5-3 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen