'Pep heeft voortdurend contact met Heynckes over Bayern'

Josep Guardiola won tussen 2008 en 2012 liefst veertien hoofdprijzen met Barcelona. Toch vindt de 42-jarige trainer het nodig om regelmatig adviezen in te winnen bij de 26 jaar oudere Jupp Heynckes over Bayern München, waar de Catalaan de gestopte Duitse oefenmeester deze zomer opvolgde.

'Pep heeft voortdurend contact met Heynckes over Bayern'

'Pep Guardiola heeft voortdurend contact met Jupp Heynckes', zegt Bayern-voorzitter Uli Hoeness dinsdag in een interview met het Duitse Sport1. Heynckes had als opvolger van Oranje-bondscoach Louis van Gaal twee jaar de leiding bij Der Rekordmeister, die afgelopen seizoen onder de ex-international de treble won.

En dat is exact de reden waarom Guardiola de adviezen van de op zijn lauweren rustende Heynckes zo op prijs stelt, zo legt Hoeness uit. 'Hij wil profiteren van zijn ervaring met de ploeg. Ze hebben alweer een nieuwe afspraak gepland. En die staat al snel op het programma.'

Jupp Heynckes poseert na afloop van vorig seizoen met de vier prijzen die hij met Bayern München won: de Europa Cup I, de Duitse Supercup, de Duitse kampioensschaal en de Duitse beker.
Jupp Heynckes poseert na afloop van vorig seizoen met de vier prijzen die hij met Bayern München won: de Europa Cup I, de Duitse Supercup, de Duitse kampioensschaal en de Duitse beker.

Begin september spraken Guardiola en Heynckes elkaar volgens Hoeness ook al onder vier ogen rond de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Oostenrijk in de Allianz Arena, het stadion van Bayern.

Volgens Hoeness is het typerend voor het karakter en de werkwijze van de perfectionistische Guardiola, die zelfs op vrije dagen vaak tot 's avonds laat, verbeteringen overpeinzend, op de club is te vinden. 'Ik ben blij dat we hem erbij hebben. Pep is zeer ambitieus en zorgvuldig en daarmee maakt hij enorme indruk op mij. Hij houdt maar niet op met werken, hoewel hij op jonge leeftijd toch al grote successen heeft gevierd met Barcelona.'

Cultuurverschillen
Dat Guardiola aanvankelijk moeite had om van Bayern een soepel lopende voetbalmachine te maken, verbaast Hoeness niet. 'Het was duidelijk dat hij tijd nodig zou hebben, gezien de cultuurverschillen tussen Barcelona en Bayern München. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een vruchtbare samenwerking zal worden.'

De eerste tekenen daarvan werden afgelopen week al zichtbaar. Bayern zette in de Champions League CSKA Moskou overtuigend met 3-0 aan de kant en liet zaterdag helemaal niets heel van Schalke 04, dat in de eigen Veltins Arena een 4-0 nederlaag moest slikken.

Woensdag krijgt Bayern een nieuwe mogelijkheid zijn klasse te etaleren in de bekerwedstrijd tegen Hannover 96. Mogelijkerwijs maakt de deze zomer voor 37 miljoen euro aangetrokken Mario Götze in dat duel zijn rentree na drie weken absentie vanwege een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen