Onbewuste sokkenkeuze van Götze zorgt voor ophef

De rust leek enigszins weer teruggekeerd bij de Duitse ploeg, maar Mario Götze heeft met een sokken-uitglijder weer voor een relletje gezorgd.

Onbewuste sokkenkeuze van Götze zorgt voor ophef

De selectie van Götze was al aanleiding voor een discussie, waarbij Bayern München-voorzitter Uli Hoeness nadrukkelijk zijn vraagtekens zette bij de keuze van bondscoach Joachim Löw de aanvaller te selecteren.

'Voor alle partijen zou het beter zijn als hij twee weken vol kan trainen, want dan is hij fysiek waar hij moet zijn', stelde Hoeness over Götze, die net terug is van maanden aan de zijlijn door blessureleed.

Maar rond de Bayern-aanvaller is er weer enige roering ontstaan in de aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Ierland en Zweden. Stond hij bij de keuze van Löw nog aan de zijlijn van de discussie, donderdag gaf Götze zelf aanleiding voor commotie.

Bij aankomst voor de training stapte Götze met sokken van Nike uit de bus, terwijl Adidas de kledingsponsor is van de Duitse ploeg. Teammanager Oliver Bierhoff viel over de faux-pas. 'Dit soort acties kan niet.'

Steunkousen
Götze wijst de suggestie van de hand dat het een bewuste actie was. 'Ik heb niemand willen provoceren of voor iemand reclame willen maken. Het zijn steunkousen die ik vanwege mijn blessures al langere tijd draag. Ik heb er gewoon niet bij nagedacht.'

Dat doet hij in de toekomst wel. 'Eén ding kan ik beloven; dit zal mij nooit meer gebeuren', stelde Götze schuldbewust na een gesprek onder vier ogen met Bierhoff.

Toch heeft de aanvaller de schijn tegen. Tijdens zijn presentatie bij Bayern München was Götze gehuld in een shirt van Nike, zijn privésponsor. Dat bracht Adidas – sponsor van de Beierse formatie - toen ook al in verzet. Götze moest dat relletje bekopen met een boete van twintigduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen