Dagen van derde keus Huntelaar bij Schalke lijken geteld

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar besloot in de zomer na een gesprek met de nieuwe trainer Markus Weinzierl voor een langer verblijf bij Schalke te kiezen, maar enkele maanden later lijken de dagen van de 33-jarige spits in Gelsenkirchen geteld. Huntelaar is in korte tijd gedegradeerd tot derde keus.

Dagen van derde keus Huntelaar bij Schalke lijken geteld

Huntelaar begon het seizoen nog gewoon als basisspeler bij Schalke, maar dat verloor met hem in de spits al zijn eerste vijf competitieduels. Sinds Der Hunter uit het basiselftal is verdwenen, ging het opvallend genoeg beter lopen bij Die Königsblauen. Dat was al zo in de gewonnen Europa League-duels met Olympique Nice (0-1) en Red Bull Salzburg (3-1). Daar kwamen in de thuisduels met Borussia Mönchengladbach (4-0) en FSV Mainz 05 (3-0) twee overtuigende Bundesliga-zeges bij.

De crisis bij Schalke lijkt daardoor wel achter de rug. Weinzierl heeft zijn ploeg na de dramatische start op de rails gekregen en daarin is zelfs na het geblesseerd wegvallen van miljoenenaankoop Breel Embolo geen plaats meer voor Huntelaar. De eigenlijk al min of meer afgeschreven Franco Di Santo kreeg een herkansing. De 27-jarige Argentijn had met twee assists een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning op Mainz. Huntelaar mocht zijn concurrent pas tien minuten voor tijd aflossen (foto boven).

Klaas-Jan Huntelaar juicht na zijn enige competitiegoal van het seizoen tot nu toe uit een penalty tegen 1. FC Köln.
Klaas-Jan Huntelaar juicht na zijn enige competitiegoal van het seizoen tot nu toe uit een penalty tegen 1. FC Köln.

Duitse media zijn het er daarom over eens: Huntelaar heeft zijn langste tijd gehad bij Schalke. De regionale krant Der Westen kwam zondag al met een betoog waarom de 76-voudig international niet in de nieuwe speelwijze van Weinzierl past. Dinsdag deed Bild er nog een schepje bovenop door te stellen dat er door het pressievoetbal van de nieuwe coach geen toekomst meer is voor Huntelaar en hem richting de uitgang van de Veltins Arena te schrijven.

Ajax zou volgens de sensatiekrant wel eens de volgende bestemming van de voormalig Bundesliga-topscorer kunnen zijn. De Amsterdammers hadden afgelopen zomer serieuze interesse, maar Huntelaar koos zoals gezegd toen voor een langer verblijf bij Schalke. Daar loopt zijn lucratieve contract, met een jaarsalaris van zeven miljoen, komende zomer af. In Amsterdam hebben ze met Kasper Dolberg echter al een nieuwe topspits in wording.

Schalke is bovendien niet zomaar van Huntelaar af. De voormalig speler van onder meer AC Milan en Real Madrid heeft een clausule in zijn contract staan die bepaalt dat zijn aflopende verbintenis met een jaar wordt verlengd als hij de helft van de officiële wedstrijden in actie komt. Tot nu toe speelde de Achterhoeker in negen van de twaalf wedstrijden mee. De vraag is hoe graag Schalke van hem af wil, anders zouden zelfs invalbeurten er wellicht niet meer inzitten voor Der Hunter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.