Schalke 04 en Nice kunnen zonder Huntelaar en Balotelli

Schalke 04 heeft met Klaas-Jan Huntelaar als invaller de zegetocht in de Europa League voortgezet. Olympique Nice brak de ban zonder Mario Balotelli, terwijl Adam Maher een verrassende avond met Osmanlispor beleefde.

FK Krasnodar - Schalke 04 0-1
Schalke 04-trainer Markus Weinzierl had zijn basis op zes plaatsen gewijzigd in vergelijking met het Bundesliga-duel met FC Augsburg (1-1). Maar voor Klaas-Jan Huntelaar veranderde er niets. Hij behield de status van bankzitter. Er was ook geen aanleiding hem in te brengen om iets te forceren.

Yevhen Konoplyanka had na tien minuten getekend voor de beloning voor de sterke openingsfase van Schalke 04, dat gaandeweg de wedstrijd steeds verder onder druk kwam te staan. Maar de Duitse defensie was sterker dan de Russische aanval. Huntelaar mocht in de 77ste minuut nog opdraven en stapte een kwartier later als winnaar van het veld. Door de derde overwinning op rij in de Europa League gaat Schalke 04 alleen aan kop in Groep I, met drie punten voorsprong op nummer twee Krasnodar.

Red Bull Salzburg - Olympique Nice 0-1
Olympique Nice kon donderdag in Salzburg niet beschikken over Mario Balotelli, die vanwege fysieke problemen buiten de selectie was gehouden. Maar ook zonder de Italiaanse spits kon de Franse formatie de eerste punten van het Europese avontuur verwelkomen. De gevierde man was zijn vervanger Alassane Plea. De 23-jarige aanvaller werd matchwinner dankzij zijn treffer in de dertiende minuut tegen Salzburg, dat daardoor in Groep I puntloos blijft.

Osmanlispor – Villarreal 2-2
Adam Maher heeft een bewogen avond beleefd in de Europa League. Bij de eerste basisplaats voor de PSV-huurling bij Osmanlispor lonkte een fraaie overwinning op Villarreal. Raul Rusescu opende in de 23ste minuut de score om direct na de aftrap van de Spaanse opponent ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen.

Maar kort na rust keerden de kansen. Mehmet Güven, die voor rust in het veld was gekomen voor de geblesseerde Raheem Lawal, moest een overtreding op Alexandre Pato bekopen met een rode kaart én een strafschop. Bruno Soriano miste nog van elf meter, maar het was uitstel van executie. Alfred N'Diaye scoorde kort na de gemiste strafschop, waarna Maher naar de kant werd gehaald. Vanaf de zijkant zag hij hoe Pato Villarreal aan de 2-2 hielp. Een winnende Spaanse treffer bleef Osmanlispor bespaard, waardoor de Turken op een punt blijven van koploper Villarreal in Groep L.

De andere uitslagen en standen in de Europa League vind je hier.