Invaller Maher laat zich voor het eerst zien bij Osmanlispor

Reacties

Adam Maher heeft zijn eerste doelpunt voor Osmanlispor gemaakt. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg in de Europa League onderuit ging tegen FC Zürich. Ook Mario Balotelli verscheen op het scorebord en maakte daarmee zijn vijfde treffer in vier duels voor Olympique Nice.

Invaller Maher laat zich voor het eerst zien bij Osmanlispor

FC Zürich - Osmanlispor 2-1
Maher begon op de bank bij de bezoekers, maar viel na een uur in bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Twaalf minuten na zijn entree zette de huurling van PSV met zijn eerste treffer voor de Turken de gelijkmaker op het scorebord. Het bleek niet genoeg, want vlak voor tijd zorgde Dzengis Cavusevic alsnog voor de drie punten voor Zürich, waardoor beide ploegen nu drie punten hebben in Groep L.

Steaua Boekarest - Villarreal 1-1
Villarreal is dankzij een gelijkspel in Roemenië de nieuwe koploper van Groep L. De Spanjaarden kwamen tegen Steaua vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Santos Borré, maar een treffer van Sulley Muniru bezorgde de thuisploeg een punt.

Schalke 04 – Red Bull Salzburg 3-1
Schalke is het seizoen in de competitie zeldzaam slecht begonnen met vijf nederlagen op rij, maar won wel zijn eerste Europa League-wedstrijd van Groep I in en tegen Nice met 0-1. Klaas-Jan Huntelaar werd voor het duel met Salzburg buiten de selectie gehouden vanwege een verkoudheid, maar dat hinderde Die Köningsblauen niet. Dankzij doelpunten van Leon Goretzka, Benedikt Höwedes en een eigen goal van Duje Caleta-Car bleven de punten in Gelsenkirchen.

FK Krasnodar – Olympiqe Nice 5-2
Na de nederlaag tegen Schalke in het openingsduel van Groep I begon Nice ook zijn tweede Europa League-wedstrijd niet goed. Na ruim een half uur stonden de Fransen al met 2-0 achter door doelpunten van ex-Feyenoorder Fedor Smolov en Joãozinho. Mario Balotelli maakte weliswaar op fraaie wijze de 2-1, maar het was niet genoeg voor de Franse koploper, die in de slotfase nog onder meer twee goals van Ari (ex-AZ) om de oren kreeg.

Mauro Zárate was tweemaal trefzeker bij de ruime zege van Fiorentina tegen Qarabag.
Mauro Zárate was tweemaal trefzeker bij de ruime zege van Fiorentina tegen Qarabag.

Fiorentina – Qarabag 5-1
Een rode kaart voor Elvin Yunuszada van de bezoekers vormde het begin van een eenvoudige avond voor Fiorentina. Khouma Babacar en Mauro Zárate verzorgden beiden twee treffers, terwijl Nikola Kalinic het andere doelpunt op zijn naam zette. Ex-Vitessenaar Kevin Diks werd door de Italianen niet ingeschreven voor de Europa League.

Slovan Liberec – PAOK Saloniki 1-2
De Kaapverdische Nederlander Garry Rodrigues begon in de basis bij PAOK, terwijl Diego Biseswar negentig minuten op de bank bleef. De Grieken, door Ajax uitgeschakeld in de play-offs voor de Champions League, gingen er door twee treffers van Stefanos Athanasiadis met de winst vandoor en delen daarmee de koppositie in Groep J met Fiorentina met vier punten.

Overige uitslagen:
AA Gent – Konyaspor 2-0
Shakhtar Donetsk – Sporting Braga 2-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.