Curaçao op schot in kwalificatie Caribbean Cup

Reacties

Curaçao heeft een grote stap gezet naar de volgende ronde in de kwalificatie voor het toernooi om de Caribbean Cup. Guyana werd met 5-2 verslagen.

Curaçao op schot in kwalificatie Caribbean Cup

Het elftal van bondscoach Patrick Kluivert zou aanvankelijk op bezoek moeten bij Guyana, maar speelde de wedstrijd uiteindelijk op Curaçao in de vrij warrig opgezette kwalificatie. Felitciano Zschusschen (FC Oss) en Gino van Kessel (AS Trencín) zorgden met respectievelijk drie en twee goals uiteindelijk voor de grote overwinning, na een 2-1 stand bij rust. En dat terwijl Guyana nog veel indruk maakte in het voorgaande wedstrijden.

'Ik ben tevreden. De jongens hebben de afspraken prima uitgevoerd. Dit is fantastisch', liet Kluivert optekenen door het Antilliaans Dagblad.

Met de ruime zege lijkt Curaçao al bijna vezekerd van een plek in de volgende ronde. De poulewinnaar en de vier beste nummers twee uit de groepen van drie landen gaan immers verder. Zaterdag speelt het elftal van Kluivert nog tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.

In de derde en laatste kwalificatieronde, begin oktober en november, worden de tickets voor het eindtoernooi in de Verenigde Staten volgend jaar verdeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.