Ajax bevestigt komst van jeugdtrainer Kluivert

Reacties

Patrick Kluivert keert met ingang van volgend seizoen terug bij Ajax. De oud-spits van de club heeft een contract voor twee jaar getekend en wordt binnen de jeugdopleiding trainer van de bovenbouw.

Ajax bevestigt komst van jeugdtrainer Kluivert

De 39-jarige Kluivert krijgt geen vast elftal bij Ajax, maar gaat werken met de oudste jeugd. Het is voor de oud-international de eerste keer dat hij als trainer in Amsterdam aan de slag gaat. Kluivert deed al wel ervaring op als assistent-trainer bij Brisbane Roar (Australië) en NEC. Daarnaast werkte hij bij FC Twente en PSV in de jeugd. Momenteel is de voormalige topspits nog bondscoach van Curaçao.

Behalve Kluivert, die bij de koploper van de Eredivisie gaat werken met onder meer zijn zoon Justin (16), hebben ook de oud-spelers Richard Knopper en John Heitinga een contract als jeugdtrainer getekend bij Ajax. Heitinga, die eerder dit seizoen stopte als profvoetballer, gaat werken binnen de onderbouw van de jeugdopleiding en zal bij andere teams als individueel trainer voor verdedigers worden ingezet. Knopper, die overkomt van ADO Den Haag, wordt coach in de middenbouw.

Tot slot tekende ook de Oostenrijker Danijel Zenkovic (29) een contract als jeugdtrainer. Hij komt over van SK Sturm en gaat in de onderbouw werken. Zenkovic heeft veel ervaring met het werken met jeugdspelers, zo werkte hij zes jaar in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.