'Kluivert aan de slag als trainer Ajax A1'

Reacties

Ajax en Patrick Kluivert hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract voor twee seizoenen. De 39-jarige trainer krijgt de A1 onder zijn hoede.

'Kluivert aan de slag als trainer Ajax A1'

Deze week hopen Ajax en Kluivert de afspraken op papier te zetten en de oud-spits als trainer van het hoogste jeugdelftal te presenteren, meldt De Telegraaf. Op dit moment is Kluivert nog bondscoach van Curaçao, waarmee hij eind maart de tweede kwalificatieronde van het toernooi om de Caribbean Cup bereikte.

Kluivert speelde in de periode 1984-97 voor Ajax. Met de Amsterdammers werd hij twee keer kampioen en won hij de Champions League. Op 24 mei 1995 maakte de spits in de finale tegen AC Milan de winnende treffer (1-0). Daarna speelde de 79-voudig Oranje-international (veertig doelpunten) voor achtereenvolgens AC Milan, Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille.

Als trainer was Kluivert assistent bij AZ, NEC en het Nederlands elftal. Jong FC Twente leidde hij naar de landstitel en sinds maart 2015 is hij bondscoach van Curaçao.

Mogelijk gaat Kluivert bij de A1 van Ajax samenwerken met zijn zestienjarige zoon Justin, die vorige week zijn eerste profcontract tekende. Kluivert Jr. is nu nog een B-junior, maar zal komend seizoen waarschijnlijk in actie komen in de A-jeugd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.