Nieuwe missie Kluivert, maar maakt hij hem ook af?

Reacties

Patrick Kluivert staat voor zijn volgende opdracht met Curaçao. Donderdag (1.00 uur) gaat de kwalificatiecampagne voor de Caribbean Cup van start.

Nieuwe missie Kluivert, maar maakt hij hem ook af?

De selectie van Kluivert wordt alsmaar sterker. Voor de interlands tegen Barbados (donderdag, uit) en de Dominicaanse Republiek (zaterdag, thuis) heeft hij de beschikking over onder anderen Jarchinio Antonia (FC Groningen) en de broers Leandro (Aston Villa) en Juninho Bacuna (FC Groningen). Waar hij wil bouwen aan iets moois op het eiland, is het echter de vraag of hij zelf wel aanblijft. In een interview met de Curaçao Chronicle sprak hij in aanloop naar deze interlands zijn wensen uit.

'Mijn ambitie is uiteraard om een club te coachen. Curaçao weet dat. En ik wil geen twee banen tegelijk hebben', is Kluivert duidelijk over zijn plannen. 'Als zich een goede kans voordoet om in de Premier League of het Championship aan de slag te gaan, zal ik dat overwegen. Er zijn mensen die alles voor me in de gaten houden.'

Kluivert is sinds februari officieel bondscoach van Curaçao. Daarvoor had hij wel de verantwoordelijkheid over het nationale elftal, maar dan vanuit een andere technische functie. In de voorronden van de WK-kwalificatiereeks werd Curaçao in september door El Salvador uitgeschakeld, maar desondanks koos de voormalig topscorer van Oranje voor een langer verblijf. Onder voorbehoud dus.

De Caribbean Cup vindt plaats in 2017, net als de Gold Cup. Voor die twee eindrondes kan Curaçao zich plaatsen als het de huidige kwalificatieserie met succes doorstaat. Een lange weg. En voor bondscoach Kluivert (39) de eerste officiële stappen in een mogelijk nog langere carrière als hoofdtrainer. 'Ik heb voor de grote clubs in de wereld gespeeld, ben assistent geweest van Louis van Gaal en heb bij FC Twente gecoacht. Nu wil ik mezelf ook als trainer bewijzen op het hoogste podium.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.