Door Kluivert geïnspireerde Agustien duikt op bij Swansea

Reacties

Kemy Agustien (29) had graag meegetraind bij Vitesse, PEC Zwolle of Willem II, maar zelfs bij de Tilburgse club waar hij zijn opleiding genoot kreeg hij nul op het rekest. De middenvelder houdt zijn conditie nu - na een halfjaar bij Vendsyssel FF (Den) - dus maar op peil bij Swansea City.

Door Kluivert geïnspireerde Agustien duikt op bij Swansea

Agustien zag het na een hardnekkige bovenbeenblessure - die hem bij Brighton & Hove Albion zeven maanden aan de kant hield - even niet meer zitten en wilde zijn actieve loopbaan beëindigen, maar Patrick Kluivert gaf de middenvelder de spreekwoordelijke schop onder zijn kont. 'Als bondscoach van Curaçao sprak hij regelmatig met mij', zegt de viervoudig international in gesprek met Voetbal International.

'Hij vroeg me waar ik mee bezig was. "Je bent nog zo jong, je moet nog niet stoppen", zei hij. En hij had gelijk ook. Ik wilde de draad weer oppakken toen mijn contract bij Brighton afliep, maar niet op een al te hoog niveau. Ik wilde het plezier in het spelletje eerst weer terugvinden, want dat was ik verloren.' Bij de Deense Tweededivisionist Vendsyssel FF zette hij zijn krabbel onder een contract voor een halfjaar. 'En die periode beschouwde ik als een soort voorbereiding, want ik wilde fit zijn als er een club zou komen in de winterse transferperiode.'

Een mooie aanbieding kwam er niet. 'Het gaat me niet om het geld, maar als ik in Verweggistan moet komen voetballen, moet daar wel iets tegenover staan', spreekt Agustien weinig verheerlijkend over een aanbod uit een warmer oord. 'Er is voor me gevraagd of ik kon meetrainen met Vitesse, PEC Zwolle of Willem II, maar die clubs zeiden dat ze geen onrust wilden veroorzaken in hun selectie. Vooral van Willem II viel me dat wel een beetje tegen. Ik kom uit de jeugdopleiding en ze hebben zelfs nog geld aan me verdiend bij mijn transfer naar AZ destijds...'

Kemy Agustien hervond in de hoofdmacht van Vendsyssel FF en de nationale selectie van Curaçao het plezier in het spelletje voetbal.
Kemy Agustien hervond in de hoofdmacht van Vendsyssel FF en de nationale selectie van Curaçao het plezier in het spelletje voetbal.

Uiteindelijk bood een andere ex-werkgever een tussenoplossing: Swansea City. 'Ik heb altijd goed contact gehouden met assistent Alan Curtis, die het nog even overnam van Gary Monk, en de chairman', verklaart de ex-speler van Roda JC Kerkrade, AZ, RKC Waalwijk, Birmingham City, Swansea, Crystal Palace en Brighton. 'Ik train nu weer in groepsverband. Vaak met de tweede selectie, maar ook regelmatig met spelers uit de eerste selectie. Dat is beter dan alleen, of met een personal trainer. De club is erg goed voor me, maar ik wil weer wedstrijden spelen.'

De eerstvolgende duels die omcirkeld staan in zijn agenda zijn kwalificatiewedstrijden voor de Caribbean Cup met Curaçao tegen de Dominicaanse Republiek (26 maart) en Barbados (29 maart). 'Als er uiteindelijk de mogelijkheid is om bij Swansea te blijven, ga ik daar natuurlijk voor', stelt Agustien. 'Maar daar ben ik niet zo mee bezig. Hopelijk komt er snel een club voor me. Volgende week keer ik even terug naar Nederland.' Dat is niet direct voor een afspraak aan de onderhandeltafel. 'Ik mis mijn familie, want die heb ik ook al zeker vijf weken niet gezien.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.