Crystal Palace bezorgt Gerrard kater bij afscheid op Anfield

Reacties

Wat een feestwedstrijd had moeten worden eindigde voor Liverpool in een kater. Crystal Palace nam de punten mee bij het laatste thuisduel van Steven Gerrard voor Liverpool: 1-3.

Crystal Palace bezorgt Gerrard kater bij afscheid op Anfield

Het treffen met Crystal Palace stond voor Liverpool volledig in het teken van het afscheid van Gerrard. De 34-jarige aanvoerder nam namelijk op Anfield afscheid van zijn supporters. Na zeventien seizoenen waarin hij in totaal meer dan zevenhonderd wedstrijden speelde, verruilt Gerrard komende zomer Liverpool voor LA Galaxy.

De fans lieten zijn laatste thuiswedstrijd voor The Reds niet ongemerkt passeren. Gerrard kreeg een afscheid in stijl. Hij betrad het veld samen met zijn dochtertjes en zijn vrouw onder luid gejuich en gezang. De overige 21 spelers toonden hun respect voor de clubicoon door een erehaag te vormen. Toen de supporters vervolgens het you’ll never walk alone inzetten, hield de vrouw van Gerrard het niet meer droog.

Steven Gerrard betreedt onder luid gejuich het veld. Een sportieve hoofdrol blijft echter uit tegen Crystal Palace.
Steven Gerrard betreedt onder luid gejuich het veld. Een sportieve hoofdrol blijft echter uit tegen Crystal Palace.

Hoewel voor Palace weinig meer op het spel stond, was het niet van plan Gerrard de zege cadeau te doen en zo een droomafscheid te bieden. Liverpool kwam door een goal van Adam Lallana weliswaar op voorsprong, maar nog voor rust maakten de bezoekers gelijk via een schitterende vrije trap van Jason Puncheon. Na een uur bombardeerde Wilfried Zaha zich tot de meest gehate persoon op het veld. Nog geen halve minuut na zijn invalbeurt tikte de voormalige Manchester United-speler namelijk binnen: 1-2.

Strafschop
In de extra tijd versierde hij bovendien ook nog een strafschop. Zaha werd buiten het strafschopgebied gestuit door Lucas Leiva, maar hij viel binnen de lijnen. Simon Mignolet keerde de penalty van Glenn Murray nog wel, maar bij de rebound was het alsnog raak. De 3-1 nederlaag zorgde op Anfield voor een wrange bijsmaak op een feestelijke dag voor Liverpool, dat ook op de ranglijst slechte zaken doet. De nummer vijf van de Premier League verzuimt namelijk plaatsing voor de Europa League veilig te stellen.

Liverpool kan, als het op de laatste speeldag verliest bij Stoke City, nog gepasseerd worden door Tottenham Hotspur (één punt minder) en Southampton (twee punten minder), waardoor het zevende zou worden en alleen de Europa League ingaat als Arsenal de FA Cup wint ten koste van Aston Villa. Voor Manchester United-manager Louis van Gaal is het verlies van Liverpool goed nieuws. Hij is nu definitief zeker van deelname aan de (voorronde van de) Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.