Cruijff neemt het op voor bekritiseerde Van der Vaart

Reacties

De voorbije weken vielen analytici in Duitsland over elkaar heen om Rafael van der Vaart te bekritiseren. Niemand minder dan Johan Cruijff neemt het nu op voor de Oranje-international, die met HSV nog volop tegen mogelijke degradatie vecht.

Cruijff neemt het op voor bekritiseerde Van der Vaart

Van der Vaart zou niet fit genoeg zijn en te weinig het verschil maken, zo is de veelgehoorde opvatting. Dat gaf hij zelf ook min of meer toe, door te zeggen 'dat hij de afgelopen weken niet de Rafa is die we kennen'.

Volgens Cruijff zijn er juist logische redenen voor zijn mindere periode in de Bundesliga. 'Hamburg SV is een probleem voor hem. Hij moet teveel lopen en dat is niet zijn kracht. Van der Vaarts kracht is het voetballende aspect', aldus Cruijff in MOPO.

Volgens Cruijff ligt het dus aan de club, en niet aan de speler in kwestie. Sterker nog, Van der Vaart is tijdens het komende WK in Brazilië onmisbaar volgens Cruijff. 'Nederland heeft Van der Vaart nodig. Hij beschikt over individuele kwaliteiten waar we niet zonder kunnen.' Tijdens de oefeninterland tussen Frankrijk en Nederland (2-0), begin maart, ontbrak de 109-voudig international wegens griep.

Voor de 31-jarige creatieveling staan er nog een aantal cruciale wedstrijden op het programma om degradatie te ontlopen. Hamburger SV staat momenteel één na laatste met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Eintracht Braunschweig. In de zes resterende wedstrijden van het seizoen treft HSV onder meer Bayer Leverkusen (vrijdag, 20.30 uur), VfL Wolfsburg en Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.