'Van der Vaart zou een geweldige spits kunnen zijn voor ons'

Reacties

Frank de Boer ziet Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart graag terugkeren bij Ajax, maar de trainer van de Amsterdammers ziet in beiden een aanvaller.

'Van der Vaart zou een geweldige spits kunnen zijn voor ons'

'Van der Vaart zou een geweldige spits kunnen zijn voor ons. Aanspeelpunt, beetje inzakken, buitenspelers aanspelen', aldus De Boer in de Volkskrant. 'Sneijder zou een fantastische linksbuiten zijn. Dat kan hij zeker. Beetje inzakken en mensen wegsturen. Natuurlijk zijn we op zoek naar ervaren jongens. Klaas-Jan Huntelaar zou ook fantastisch zijn.'

Sneijder (29) en Van der Vaart (31) spelen nu bij respectievelijk Galatasaray en Hamburger SV en zijn al sinds hun profdebuut bij Ajax middenvelder. Sneijder vertrok in de zomer van 2007 uit Amsterdam na 126 competitieduels, waarin hij 43 keer scoorde. Van der Vaart was hem twee jaar eerder al voorgegaan en kwam bij Ajax tot 52 doelpunten in 117 wedstrijden.

'Iemand van 10 miljoen wil niet naar de Nederlandse competitie. Wij willen jonge spelers met in potentie het niveau Eriksen. Niet eentje, maar een stuk of vijf, zes', vervolgt De Boer, die over weinig routiniers beschikt. 'We missen de ervaring. Heel veel spelers zijn hartstikke jong. Het is verdomd lastig om dat niveau van het duel met Barcelona in de Champions League te houden.'

Desondanks stevent Ajax af op de vierde landstitel op rij. De Amsterdammers hebben na 28 duels 59 punten, zes meer dan nummer twee PSV dat een wedstrijd meer speelde. Zondag komt FC Twente, dat de derde plaats bezet met zeven punten achterstand, op bezoek in De Arena (aftrap 14.30 uur). Ook winst van de KNVB-beker lonkt voor Ajax, dat donderdag in de halve finale won bij AZ (0-1) en op zondag 20 april in de eindstrijd uitkomt tegen PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.