Cruciaal duel met VVV moet bijdragen aan succes PEC

PEC Zwolle wacht vrijdagavond een cruciaal duel. Tegen concurrent en degradatiekandidaat VVV-Venlo. Als het elftal van trainer Art Langeler (foto) wint, dan is directe handhaving zonder nacompetitie heel dichtbij. Dat is niet alleen sportief en financieel van belang, maar ook voor de definitieve aanstelling van de nieuwe coach Ron Jans.

Cruciaal duel met VVV moet bijdragen aan succes PEC

'Maar daar houden Ron en ik ons niet mee bezig', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. 'Wij zijn wel bezig met de voorbereiding op volgend seizoen en Ron doet gewoon volop mee. Neemt niet weg dat het een spannend weekend wordt voor de ploegen onderin. De druk zal bij VVV liggen en niet bij ons. Zij vechten in principe voor hun laatste kans om de play-offs te ontlopen, terwijl ze ook nog Willem II, dat laatste staat, niet definitief hebben afgeschud.'

Nijkamp, die Rini Coolen recent als nieuwe hoofd opleiding aanstelde, had vóór dit seizoen becijferd dat PEC met 34 of 35 punten veilig zou zijn.

Nijkamp: 'We staan nu op dertig, dus we komen steeds dichter bij ons doel. Roda JC staat vier punten onder ons, zij hebben het echt een stuk lastiger. Ze moeten van de laatste vijf wedstrijden er twee méér winnen dan wij om ons nog in te halen.'

Met een zege vergroot PEC de voorsprong op VVV tot elf punten met nog vier duels te gaan. Voor hekkensluiter Willem II zijn de Zwollenaren dan al helemaal uit zicht. De zestiende eindpositie dreigt nog wel voor de kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen.

Momenteel bedraagt het verschil met Roda JC Kerkrade vier punten. Rechtstreekse handhaving zonder nacompetitie zou het seizoen van PEC, bij wie trainer Langeler vertrekt (hij is benoemd tot hoofd opleidingen bij PSV), tot een gigantisch succes maken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen