RKC en PEC Zwolle lopen een punt uit op rivaal Roda

PEC Zwolle heeft de reeks van drie opeenvolgende thuisoverwinningen niet door kunnen trekken. In het IJsseldelta Stadion kwam de ploeg van de vertrekkende trainer Art Langeler al vroeg op achterstand tegen RKC Waalwijk, maar wist die niet meer om te buigen naar een overwinning. In Zwolle werd het 1-1.

Na thuisoverwinningen op achtereenvolgens Feyenoord (3-2), Willem II (2-0) en Roda JC Kerkrade (3-2), kregen de Zwollenaren RKC niet over de knie op het eigen kunstgras. In Zwolle begon de ploeg van trainer Erwin Koeman voortvarend.

Al na zeven minuten spelen tekende Florian Jozefzoon de eerste treffer van de wedstrijd aan. De rappe aanvaller, die in de eerste helft voor het nodige gevaar zorgde, reageerde het meest alert op een afgeslagen bal: 0-1. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen.

Dat uitte zich in veel balbezit en na ruim twintig minuten ook in de fraaie gelijkmaker via Youness Mokhtar. De technisch vaardige buitenspeler dribbelde op zijn kenmerkelijke wijze naar binnen en verschalkte doelman Jeroen Zoet met een geplaatst schot in de lange hoek. <i>You<b></b>ness Mo<b></b>khtar zet rechts op de foto zijn actie in waaruit de 1-1 uiteindelijk voort komt</i> Daarmee bepaalde de voormalige jeugdspeler van PSV ook direct de eindstand in de wedstrijd ondanks dat beide ploegen nog voldoende kansen creëerden. De grootste kansen waren voor Denni Avdic en Fred Benson, maar beide aanvallers faalden.

Zowel RKC Waalwijk als PEC Zwolle pakte na 29 speelronden dertig punten. Met dat aantal punten bezet RKC de dertiende plaats, terwijl PEC op plaats veertien staat. RKC en PEC hebben vier punten voorsprong op Roda JC, dat zestiende staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.