Cristiano Ronaldo: 'Volgens mij ben ik beter dan ooit'

Reacties

Cristiano Ronaldo is naar eigen zeggen nog nooit zo goed geweest als nu. De aanvaller van Real Madrid en Portugal hoopt dan ook voor de derde keer in zijn loopbaan beloond te worden met de FIFA Ballon d'Or, de prijs voor de beste speler ter wereld.

Cristiano Ronaldo: 'Volgens mij ben ik beter dan ooit'

'Ik ben hypocriet als ik het tegendeel beweer', vertelde Cristiano Ronaldo zondag tijdens het persconferentie. 'Het is echter ook weer niet zo dat ik er wakker van lig. Uiteindelijk zijn het de coaches en spelers die beslissen.' In 2013 legde de Portugees beslag op de Gouden Bal, terwijl de vier jaar daarvoor Lionel Messi werd verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar.

Dit huidige seizoen is Cristiano Ronaldo nauwelijks af te stoppen. In elf duels namens Real Madrid scoorde hij liefst zeventien keer. 'Ik ben heel goed begonnen aan dit seizoen, volgens mij ben ik beter dan ooit. Maar ik ben nog niet tevreden. Er is zoveel om voor te vechten, en dan doel ik niet alleen op de prijzen die ik met Real Madrid kan winnen. Ik wil ook presteren met de nationale ploeg.'

De reden van zijn uitstekende vorm is volgens Cristiano Ronaldo simpel: hij is dol op uitdagingen. 'En het is een grote uitdaging om steeds beter te willen worden. Het kost mij daarom geen moeite om gefocust te blijven en om hard te werken.'

Zaterdag ging Cristiano Ronaldo met Portugal onderuit in en tegen Frankrijk tijdens een vriendschappelijke interland. De 115-voudig international (vijftig doelpunten) gaat dinsdag met de Zuid-Europeanen op bezoek bij Denemarken. In Kopenhagen hoopt Portugal zijn eerste punt te bemachtigen in Groep I van de EK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.