Cristiano Ronaldo evenaart doelpuntenrecord Messi

Cristiano Ronaldo heeft zondagmiddag in het uitduel van Real Madrid met Getafe (3-0 zege) geschiedenis geschreven. De Portugese aanvaller scoorde twee keer en evenaarde een record van zijn rivaal Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo staat na precies de helft (negentien) van de in totaal 38 speelronden in La Liga op het waanzinnige aantal van 28 doelpunten. Dat zijn er net zoveel als Messi er in het seizoen 2012/13 voor Barcelona maakte in de eerste competitiehelft. De sterspeler van de Catalanen vestigde daarmee destijds een nieuw record in La Liga.

Cristiano Ronaldo had slechts zeventien wedstrijden nodig voor zijn 28 competitietreffers in dit seizoen. Hij kwam deze jaargang alleen in het uitduel met Real Sociedad (4-2 nederlaag) niet in actie. Ter vergelijking: Messi maakte zijn 28 doelpunten in de eerste helft van het seizoen 2012/13 in negentien wedstrijden. Overigens kwam Real Madrid vanwege de deelname aan het WK voor clubs eind december 2014 tot nu toe pas in achttien van de negentien speelronden in actie.

Indien Cristiano Ronaldo erin slaagt zijn indrukwekkende moyenne tot aan het einde van het seizoen te handhaven, zal hij op 61 competitietreffers finishen. Dat zou een nieuw record in de Spaanse topcompetitie betekenen. Het record staat nu nog op naam van Messi, die in het seizoen 2011/12 vijftig keer scoorde in 37 competitieduels.

Cristiano Ronaldo heeft met zijn 28 doelpunten in zijn eentje dit seizoen twee keer zo veel doelpunten gemaakt als alle spelers van Getafe samen. In La Liga hebben alleen Villarreal (32), Atlético Madrid, Valencia (elk 35) en Barcelona (44) vaker gescoord dan de Wereldvoetballer van het Jaar.