Corona keert tegen PEC Zwolle terug in basis Twente

Reacties

Jesús Corona maakt zaterdagavond in de thuiswedstrijd van FC Twente tegen PEC Zwolle zijn rentree in de basis. De Mexicaanse vleugelspits ontbrak de afgelopen week tegen Willem II (2-2) door een enkelblessure.

Corona keert tegen PEC Zwolle terug in basis Twente

'Jesús is fit en heeft de hele week goed kunnen trainen', zegt trainer Alfred Schreuder vrijdagmiddag op de website van Twente. 'Hij kan spelen en start tegen PEC Zwolle in de basis.' Dat is goed nieuws voor de Tukkers, want de 22-jarige linkspoot was dit kalenderjaar al goed voor vier competitietreffers in acht optredens.

Het duel tussen Twente en PEC Zwolle is er een tussen twee teams die de laatste weken wedstrijd op wedstrijd verloren. De Tukkers pakten in februari en maart slechts twee punten en zakten mede door een puntenstraf (min drie) naar de achtste plaats. De bekerhouder verloor tot de 6-1 zege van vorige week op SC Cambuur vier keer op rij en staat vijfde.

Op jacht naar de eerste zege sinds 31 januari weet Schreuder wat zijn spelers te wachten staat. 'De laatste weken speelt PEC Zwolle goed georganiseerd. In de eerste helft was Cambuur de betere ploeg, maar na rust speelde Zwolle hen van de mat. Het is een goede ploeg in de omschakeling die goed in elkaar steekt, ze staan niet voor niets zo hoog.'

De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle is voor Twente niet alleen een mogelijkheid eindelijk weer eens te winnen, maar ook een voorwedstrijd voor de halve finale in het bekertoernooi van dinsdag 7 april. 'Daar hebben we het over gehad, maar proberen we niet naar te kijken', stelt Schreuder. 'We hebben de drie punten in de competitie hard nodig en in een tijdsbestek van drie weken kan er veel gebeuren. Daarom zijn we niet met dat bekerduel bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.