Contractduur Pastoor grootste struikelblok

Reacties

Alex Pastoor wilde dolgraag hoofdtrainer worden van AZ, maar die droom heeft slechts een paar dagen geduurd. Nadat hij geen overeenstemming kon bereiken over een gewijzigd contract, werd de samenwerking met de opvolger van Marco van Basten per direct beëindigd.

Contractduur Pastoor grootste struikelblok

'Wij vinden dat we Alex een passende en mooie aanbieding hebben gedaan', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 'Maar na alles wat er is gebeurd de afgelopen dagen, wilden we eerst afwachten of het goed gaat. Blijkt het niet te werken, dan kun je dat namelijk nog tijdig herstellen. De beoogde constructie dit seizoen was namelijk met Marco als hoofdtrainer. Die rollen zouden nu noodgedwongen omgedraaid worden. Over de invulling daarvan konden we het niet eens worden.'

Pastoor eiste onder meer een langer dienstverband. AZ wilde niet verder gaan dan één jaar. Dat is het grootste struikelblok gebleken. Een paar dagen geleden kreeg Pastoor nog een verbeterde aanbieding voorgelegd. Pastoor ging daarmee niet akkoord.

De verwachting is John van den Brom op korte termijn wordt gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach. De ex-trainer van Ajax (jeugd), AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht is vrij en heeft Voetbal International al laten weten open te staan voor AZ. 'We willen zo snel mogelijk schakelen om voor rust te zorgen', aldus Stewart. Komende zondag, als AZ thuis tegen PEC Zwolle speelt, zitten Dennis Haar en Marco van Basten nog op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.