Conte overweegt basisplek Pellè: 'Roep hem niet zomaar op'

Reacties

Een debuut in het Italiaans elftal was Graziano Pellè vrijdag tegen Azerbeidzjan nog niet gegeven, maar maandag op Malta zou het er zomaar van kunnen komen.

Conte overweegt basisplek Pellè: 'Roep hem niet zomaar op'

'Het is drie dagen na Azerbeidzjan-thuis, dus er zullen tegen Malta wel wat wijzigingen zijn', doelde bondscoach Antonio Conte tijdens een persconferentie op zijn basisopstelling. Vrijdag wonnen de Italianen door twee treffers én een eigen van Giorgio Chiellini met 2-1. Conte verklapte dat ex-Feyenoorder Pellè op Malta zijn debuut wel eens kan gaan maken.

'Om jullie de elf namen al te geven, lijkt me overdreven', sprak Conte het journaille toe. 'Pellè? Dat is een optie. Ik roep nooit iemand zomaar op, alleen om hem te belonen voor de goede prestaties bij zijn club. Maar Ciro Immobile en Mattia Destro kunnen ook gaan spelen', hield hij zich toch nog op de vlakte.

Als Pellè in actie komt tegen Malta, betekent dat het debuut voor de 29-jarige spits van Southampton, die wel al voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Italië uitkwam. Afgelopen vrijdag stonden Simone Zaza (US Sassuolo) en Borussia Dortmund-spits Immobile samen voorin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.