Conte: 'Juventus hoort thuis in de Champions League'

Reacties

Antonio Conte wil behalve de titel in de Serie A ook Europees succes boeken met Juventus. De Italiaanse coach zet in op de Europa League-finale in eigen stadion, al is dat volgens hem niet het podium waarop De Oude Dame thuishoort. Om door te stoten naar de kwartfinale moet Juve eerst afrekenen met Fiorentina.

Conte: 'Juventus hoort thuis in de Champions League'

'Onze plaats is de Champions League. Onze enige spijt van dit seizoen gaat dan ook naar die Champions League-wedstrijd in Istanbul tegen Galatasaray (1-0 zege Galatasaray dankzij een treffer van Wesley Sneijder, red.)', aldus Conte over de uitschakeling in het miljoenenbal. 'Maar goed, wij zijn Juventus en wij moeten altijd winnen. Dat zal straks tegen Fiorentina niet anders zijn.'

'We geloven in de volgende ronde, maar zijn wel op onze hoede. Fiorentina heeft een zeer goede ploeg met spelers als Borja Valero, Mario Gomez en David Pizarro', meent Conte. Juventus en Fiorentina kwamen tijdens het eerste duel in Turijn niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Alles ligt nog open. Dat beseft ook Vincenzo Montella, de coach van Fiorentina. 'Juventus weet dat ze het hier lastig zullen krijgen, maar zij zijn natuurlijk wel gewend om dit soort wedstrijden te spelen. Wij zullen in ieder geval het maximale uit onszelf moeten halen', aldus Montella.

Juventus wacht een zware klus in Florence voor een plaats bij de beste acht in de Europa League. Fiorentina is namelijk de enige ploeg die dit seizoen erin slaagde Juventus op een competitienederlaag te trakteren. In Stadio Artemio Franchi ging de koploper met 4-2 onderuit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.