Conte beloont Aké met basisplaats in kraker op Wembley

Reacties

Nathan Aké begint zaterdag in de basis bij Chelsea in de halve finale van het FA Cup-toernooi, waarin Tottenham Hotspur de tegenstander is. Manager Antonio Conte heeft de basisplaats toegezegd.

Conte beloont Aké met basisplaats in kraker op Wembley

Gary Cahill ontbreekt zaterdagavond (aftrap 18.15 uur) omdat hij ziek is en dat heeft gevolgen voor Aké. De 22-jarige Nederlander speelde voor Chelsea dit seizoen alleen twee keer in het FA Cup-toernooi en krijgt ook nu het vertrouwen van Conte. 'Hij verdient deze kans, want in deze periode heeft hij altijd veel toewijding getoond. Hij werkt erg hard, zijn houding is fantastisch', zegt de coach op de Chelsea-site.

Aké speelde in de eerste seizoenshelft nog op huurbasis bij AFC Bournemouth, waar hij zeker was van een basisplaats. Bij de Premier League-koploper moet de Nederlander het vooralsnog vaak met een reserverol doen. Iets wat niet makkelijk is volgens zijn Italiaanse manager: 'Laten we niet vergeten dat hij alles speelde bij Bournemouth en hij terug wilde keren om samen te vechten voor de titel. Ik vertrouw hem en daarom heb ik er ook geen probleem mee hem deze kans te geven.'

Juist nu de voorsprong van Chelsea op Tottenham Hotspur in de competitie geslonken is tot vier punten kan de lijstaanvoerder in het FA Cup-toernooi een flinke tik uitdelen aan de stadgenoot. De andere halve finale gaat tussen Manchester City en Arsenal en staat zondag op het programma op Wembley (dan aftrap 16.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.