Confrontatie met Chelsea werpt schaduw vooruit bij PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond in het thuisduel met Lille enkele fraaie reeksen zien eindigen: 0-0. Omdat de in Frankrijk ongenaakbare koploper dinsdag Chelsea treft in de achtste finale van de Champions League kwam trainer Laurent Blanc op de proppen met een elftal zonder de nodige vaste waarden.

Confrontatie met Chelsea werpt schaduw vooruit bij PSG

Maxwell, Thiago Silva, Thiago Motta en Zlatan Ibrahimovic waren er allemaal niet bij vanavond. Marco Verratti en Javier Pastore wisselden elkaar na een helft af, zoals Lucas Moura Ángel Di María in het tweede bedrijf kwam aflossen. Gregory van der Wiel, weer hersteld na fysieke ongemakken, startte wel in de basis ten koste van Serge Aurier.

Op eigen veld ging PSG op zoek naar de tiende competitiezege op rij, hetgeen de achttiende winst in officiële duels op rij zou betekenen. De Parijzenaars kregen ook wel de mogelijkheden om te winnen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Voor rust zag Di María doelman Vincent Enyeama redding brengen en haalde Rio Mavuba een inzet van Lavyin Kurzawa van de doellijn.

Ook na rust bleek dat PSG zonder Ibrahimovic een stuk minder trefzeker is. Edinson Cavani hielp twee fraaie kansen om zeep en de paal hielp Lille, waardoor het bij 0-0 bleef. PSG is daardoor na 26 competitieduels nog wel altijd zonder verliespartij (vier keer gelijk). De voorsprong op nummer twee AS Monaco is nu 25 (!) punten, al hebben de Monegasken nog een duel tegoed. Lille bungelt nog steeds onderaan in de middenmoot.

Bij PSG, dat midweeks het contract van trainer Laurent Blanc tot medio 2018 verlengde, gaan alle pijlen nu op de eerste van twee confrontaties met Chelsea. Dinsdag staat de thuiswedstrijd tegen de ploeg van interim-manager Guus Hiddink op het menu en moet het Parijse sterrenensemble de eerste stap zetten richting hét doel: het winnen van de Champions League.

In Frankrijk lonkt ook nog een prijzenregen. De titel is al zo goed als zeker binnen, de Super Cup is eveneens al gewonnen, in de strijd om de Coupe de la Ligue wacht Lille als tegenstander in de eindstrijd en in het toernooi om de Coupe de France treft PSG Saint-Étienne in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.