PSG en Ibrahimovic helpen elkaar aan records

Reacties

Met weer een doelpunt heeft Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain aan een Ligue 1-record geholpen en zijn eigen prestatie van afgelopen seizoen overtroffen.

PSG en Ibrahimovic helpen elkaar aan records

'Het was geen fantastische wedstrijd, maar we hebben wel veel kansen gecreëerd met een ploeg die wat vermoeid begint te worden', zei Blanc op de PSG-website na de 3-1 zege, die meer dan alleen de drie punten opleverde. 'We hebben een nieuw record gevestigd van 33 duels op rij zonder nederlaag. Maar we moeten beter voor de dag komen de volgende wedstrijden.'

Tegen Lorient kon Paris Saint-Germain het zich veroorloven niet op z'n best te spelen om toch weer zonder nederlaag te blijven in Ligue 1. Met de reeks werd het record van FC Nantes – gevestigd in 1994 en 1995 – scherper gesteld. Girondins Bordeaux was op 15 maart 2015 de laatste ploeg die PSG op de knieën kreeg (3-2).

'We hebben een kwaliteitsselectie en het maakt niet uit wie er op het veld staat, de kwaliteit blijft hetzelfde. We zijn alleen geïnteresseerd in winnen en zijn heel gelukkig dat we het record hebben gevestigd', zei Ibrahimovic.

Maar de vraag is of PSG ook zoveel had bereikt zonder de Zweedse grootheid, die woensdag net als Edinson Cavani en Lyvin Kurzawa een doelpunt maakte. De voormalig Ajacied levert een aanzienlijke bijdrage aan de Parijse successen.

Met zijn goal tegen Lorient staat Ibrahimovic op 24 doelpunten in dertig officiële duels. Daarvan maakte hij er twintig in de Ligue 1, waarmee de Zweed na negentien competitieduels zijn gehele productie van afgelopen seizoen (19 goals in 24 duels) heeft overtroffen. De international kwam dankzij zijn productie van woensdag op dertig doelpunten voor club en land. Het is het vierde seizoen op rij dat hij die grens bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.