Ibrahimovic blijft de dienst uitmaken in Parijs

Reacties

Ook tijdens de 24ste speelronde van de Ligue 1 heeft Paris Saint-Germain gewonnen. De onbetwiste heersers van Frankrijk versloegen in eigen huis Lorient met 3-1. Tijdens de honderdste wedstrijd van trainer Laurent Blanc gaf Zlatan Ibrahimovic opnieuw de doorslag.

Ibrahimovic blijft de dienst uitmaken in Parijs

Ibrahimovic kende dit seizoen een valse start door een knieblessure en maakte na zeven speelronden daardoor pas zijn eerste doelpunt in de Franse competitie. Die achterstand heeft de 34-jarige Zweed inmiddels ruimschoots goedgemaakt. Woensdagavond maakte de topscorer van de Ligue 1 zijn twintigste goal uit een voorzet van Layvin Kurzawa.

Het aandeel van de ex-Ajacied in de onbedreigde koppositie van PSG is daarmee opnieuw levensgroot. Na vijf minuten kwam de prachtige pass bij de openingstreffer van Edinson Cavani immers ook al van zijn voet; zijn zevende assist. Lorient kwam een kwartier later op gelijke hoogte dankzij Raphaël Guerreiro, maar had op de 2-1 van Zlatan geen antwoord.

Toen Kurzawa in de 69ste minuut ook nog raak volleerde, was het verzet van de Bretonse club echt gebroken. Ook onder de 21ste competitiezege van het seizoen staat weer de handtekening van Ibrahimovic. Dat zijn aflopende contract nog altijd niet is verlengd zal PSG ondanks de enorme voorsprong op nummer twee AS Monaco (24 punten) wellicht toch enige zorgen baren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.