Argentijnen loodsen Paris Saint-Germain naar bekerfinale

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich ten koste van Toulouse voor de Coupe de la Ligue-finale geplaatst. Dankzij goals van Ángel Di María en Ezequiel Lavezzi won de Franse grootmacht in eigen huis met 2-0.

Argentijnen loodsen Paris Saint-Germain naar bekerfinale

Met Zlatan Ibrahimovic op de bank was de koploper in de Ligue 1 ook in de bekerwedstrijd oppermachtig. PSG controleerde en deed pogingen de score te openen, maar de muur van Toulouse brak pas in de 65ste minuut. Lavezzi verzuimde in eerste instantie nog keeper Mauro Goicoechea te passeren, maar was trefzeker in de rebound.

Het doelpunt van Di María kreeg de toeschouwers in Parc des Princes echter pas echt op de banken. Van buiten het strafschopgebied schilderde de Argentijn de 2-0 in de rechterbovenhoek. Martin Braithwhite kreeg in de absolute slotfase nog de kans de eer te redden vanaf de strafschopstip, maar doelman Nicolas Douchez stopte de penalty.

Het uitvallen van David Luiz, die het veld per brancard verliet, vormde voor trainer Laurent Blanc een spaarzaam minpunt. De Parijzenaren komen in de finale van het bekertoernooi Lille tegen. De opponent was dinsdag met 5-1 te sterk voor Girondins Bordeaux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.