Concurrent BMI terug bij Porto voor 'wedstrijd van het jaar'

Reacties

FC Porto kan zich dinsdagavond plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League als het in eigen huis niet verliest van Dinamo Kiev. Trainer Julen Lopetegui kan in het belangrijke duel met de Oekraïners weer rekenen op aanvoerder Maicon, waardoor Bruno Martins Indi zijn basisplaats niet zeker is.

Concurrent BMI terug bij Porto voor 'wedstrijd van het jaar'

Sinds Maicon begin oktober een spierblessure opliep, had Martins Indi een vaste plek in het centrum van de achterhoede van Porto. Daarvóór moest de 23-jarige verdediger in de Portugese competitie op de bank plaatsnemen of als linksback opdraven. In het miljoenenbal had de bij Oranje uit beeld geraakte linkspoot wel telkens een basisplaats. Door de rentree van Maicon (op de foto met Martins Indi) is echter de vraag hoelang dat nog duurt.

Mét of zonder Martins Indi, de belangen zijn dinsdagavond groot in het thuisduel met Dinamo Kiev. Met vijf punten meer dan de huidige nummer drie van Groep G kan Porto zich al verzekeren van de achtste finale. 'Dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar tot nu toe', zegt Lopetegui op de website van de nummer twee van Portugal. 'We hebben nog helemaal niets bereikt. We moeten winnen van een goed team, dat voor de helft de nationale ploeg van Oekraïne is.'

Niet verliezen van Dinamo Kiev zou Porto op basis van de huidige vorm moeten lukken. De Draken bleven sinds de 2-0 nederlaag tegen Benfica op 14 december vorig jaar ongeslagen in Estadio do Dragão. Sinds die topper was het 0-0 gelijkspel van een maand geleden tegen Sporting Braga zelfs de enige keer dat de club níét won in een thuiswedstrijd. Omdat ook Chelsea er verloor (2-1) heeft de ploeg van manager José Mourinho drie punten minder, met het thuisduel nog voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.