Code rood: kraker onder hoogspanning in Kerkrade

Reacties

Nu de 31e speelronde van de Eredivisie één wedstrijd onderweg is, lijkt de strijd tegen degradatie dit seizoen misschien wel spannender dan ooit te worden. Het verschil tussen de eerste plek onder de streep en de nummer tien bedraagt momenteel slechts vijf punten.

Code rood: kraker onder hoogspanning in Kerkrade

Om 18.30 uur wacht in Kerkrade een belangrijke wedstrijd tussen Roda JC en Sparta Rotterdam. De Kasteelheren stonden begin dit seizoen nog heel even zevende na een prima start, maar de kampioen van de Jupiler League is na een opleving met drie zeges in de maanden februari en maart weer bezig met een vrije val. Inmiddels is de ploeg van Alex Pastoor afgezakt naar plek vijftien met net zoveel punten als NEC en Excelsior.

Tegenstander Roda JC staat zeventiende, maar pakte vier punten uit de laatste twee duels. Eerst won de ploeg van Yannis Anastasiou van PEC Zwolle (2-1) en afgelopen weekend speelden de Limburgers gelijk tegen AZ (1-1).

De degradatiekandidaat in vorm, ADO Den Haag, wacht een lastig thuisduel met PSV (19.45 uur). De ploeg van Fons Groenendijk pakte in een week tijd negen punten door te winnen van Roda JC, Willem II en FC Groningen. De Haagse formatie staat momenteel dertiende, maar het gat met nummer zestien NEC is slechts drie punten. De Nijmegenaren spelen zaterdagavond (20.45 uur) in Enschede tegen FC Twente en hopen een einde te maken aan een dramatische reeks.

Excelsior staat net als NEC en Sparta op 28 punten en bezet daarmee de veertiende plek in de Eredivisie. Het elftal van Mitchell van der Gaag kan vertrouwen putten uit het feit dat er afgelopen weekend in de Rotterdamse derby werd gewonnen van Sparta.

Er kunnen dit weekend weer veel verschuivingen plaatsvinden rond de degradatieplekken. Het enige dat zeker is dat Go Ahead Eagles na deze speelronde nog altijd hekkensluiter is van de Eredivisie. De equipe van Robert Maaskant gaat zondag (12.30) op bezoek in Tilburg bij Willem II.

Programma Go Ahead Eagles (30 duels - 23 punten)
Datum Wedstrijd
16/04 Willem II - Go Ahead Eagles
22/04 Go Ahead Eagles - FC Groningen
07/05 Ajax - Go Ahead Eagles
14/05 Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam
Programma Roda JC Kerkrade (30 duels - 27 punten)
Datum Wedstrijd
15/04 Roda JC Kerkrade - Sparta Rotterdam
23/04 FC Utrecht - Roda JC Kerkrade
07/05 Roda JC Kerkrade - Willem II
14/05 Vitesse - Roda JC Kerkrade
Programma NEC (30 duels - 28 punten)
Datum Wedstrijd
15/04 FC Twente - NEC
22/04 NEC - Excelsior
07/05 NEC - AZ
14/05 SC Heerenveen - NEC
Programma Sparta Rotterdam (30 duels - 28 punten)
Datum Wedstrijd
15/04 Roda JC Kerkrade - Sparta Rotterdam
23/04 Sparta Rotterdam - ADO Den Haag
07/05 Sparta Rotterdam - FC Twente
14/05 Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam
Programma Excelsior (30 duels - 28 punten)
Datum Wedstrijd
15/04 Excelsior - Vitesse
22/04 NEC - Excelsior
07/05 Excelsior - Feyenoord
14/05 ADO Den Haag - Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.