Cocu ziet rommelig duel: 'Tactiek gaf de doorslag'

Reacties

PSV blijft volop meedoen in de strijd om de landstitel na de 2-0 zege op bezoek bij Feyenoord. Dat was de belangrijkste conclusie van trainer Phillip Cocu na afloop van de topper in De Kuip.

Cocu ziet rommelig duel: 'Tactiek gaf de doorslag'

'Het was het belangrijkst om dicht bij Ajax te blijven. Als we verloren hadden, was Feyenoord langszij gekomen. Nu hebben we Feyenoord op afstand gezet en blijft de eerste plaats in zicht', concludeerde een tevreden Cocu in gesprek met FOX Sports.

Het spel van PSV was niet om over naar huis te schrijven, vond Cocu. 'Zij spelen op balbezit en wij leverden de bal teveel in. Dat oogde rommelig. Beide teams willen de bal graag snel naar voren spelen en dan krijg je veel omschakelmomenten. Dan moet je heel scherp blijven. Ik vind dat we dat gevaar prima hebben weten te beperken vandaag.'

'Tactiek speelde een grote rol. Het was geen open huis, aan beide kanten niet. Het was af en toe een beetje schaken. Ik vond het wel mooi om te zien, de tactiek gaf deze wedstrijd de doorslag', vervolgde Cocu, die de ingevallen Luciano Narsingh het duel zag beslissen door de 2-0 te maken. 'Dat Narsingh scoort als invaller is lekker. Hij viel goed in, brengt snelheid en dreiging in de ploeg. Hij, en ook de andere reserves, staan er voor het team. Niemand zal tevreden zijn dat hij op de bank zit, maar ze gaan er goed mee om en hebben hun waarde voor de ploeg.'

Tegenvaller voor PSV was de gele kaart die Santiago Arias al vroeg in de eerste helft kreeg. Het was de vijfde gele kaart van het seizoen voor de Colombiaan, die daarom geschorst is voor de wedstrijd tegen FC Twente van volgende week zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.